Arkadaşlar merhaba. Gerçekten çok faydalı bir forum burası..Benim öğrenmek istediklerim: 1) Büyük binalarda kazan dairelerinde doğalgaz dönüşümü yapılırken
Elektrik tesisatında exproof armaturler kullanılması gerektiği, U tipi etanj armaturlerin kullanılmaması şeklinde bilgiler okuyorum ,bunun kesinliği nedir? Yerel doğalgaz dağıtım firmaları yada yetkili firmalar bu ayrıma dikkat ediyor mu?
2) Kazan dairesi panosunu kazan dalresinin disarisina yapilmasi gerektiği yazilmis ,exproof pano olursa içeride kullanılabilir diye biliyorum.. Ayrıca kazan dairesinde brülör elektrik panosu vb. panolar da oluyor, bunlar içinde aynı durum geçerli mi(exproof şartı)
3) Kazan dalresi içerisinde etanj kapaklı yada normal priz yada anahtar varsa bunlarinda exproof olarak değiştirilmesi şart mı?
4) Kazan dalresi içerisinde kare yada normal kapaklı buat olması durumunda bunun exprooflugu nasıl sağlanır, sonucta basit bir kapağı var kapağın izolesi yapılır mı, buati exproof buat mi yapmak gerekir?
Exproof malzemelerin armatür, priz,pano teknik özelliklerinden dolayı piyasada etanj ve diğer ürünlere göre pahalı satildigini da görmekteyiz..dDegerli bilgileriniz için şimdiden tesekkurler