Plazma için ayrı devreden bahsetmişsiniz o ne içindi ve mevcutmu? Birde plazma çıkışı yüksek olması nasıl bir sonuç gözlemlediniz?Frekans 40khz.
Ferrit olarak bunu kullanabilirsin
https://www.ozdisan.com/pasif-komponentler/feritler/feritler/CF195T6325C
Sarım sayısı aynı.
Plazma kesmin çıkışı yanlış sarmışım daha az sarmak gerekiyor devreyi değiştireceğim.
Osiloskoprunuz varsa devreyi yapmanızı öneriririm .
Yanlışınız var işe yarayan ac dc makinaların ikinci el fiyatları 15000 civarı bendeki buAslında bunu AC destekleyecek hale getirirseniz (aluminyum kaynağı için), piyasadaki pahalı AC TIG makinalara güzel bir alternatif olur. Şu anda işe yarayan AC TIG makinaları en az 10,000 TL
Bende kendi kaynak makinamı yapmayı düşünüyorum aslında. Ama şu ıgbt ler yüzünden pek cesaret edemiyorum. Malum fiyatı yüksek tranasistörler. Çıkış trafosu için daha açıklayıcı bilgi vermeniz mümkünmü acaba. Sarım yapılacak tel kesitleri ve trafo nüvesi nasıl olmalı. Birde osilatör kısmı transistör ile yapılmış gereksiz karışık görünüyor. Bunun yerine uc 3845 veya tl 494 entegreleri kullanılsa daha basit hale getirilmiş olmazmı. Igbtleri süren trafo yerine mosfet sürücü entegreleri iş görmez mi burada.
İmkansız plazma kesme yüksek voltajla arka yapar normal kaynak ta boşta 80 volt yükte 25 volt ortalama çıkış vardır inverter lerde plazmada daki gerilim önce pilot ark oluşturur torçun içindeki elektrot ve nozul arasında +ve - olarak bu gerilim öle bi gerilimki basınçlı komprasör den üflenen hava bu arkın içinden geçerken erir ve maddenin plazma haline dönüşür yani havayı eritiyor resmenEline sağlık. Ben yıllardır kaynak çı olarak çalışıyorum.. Bazik elektrot u invertör kaynaklar eritiyor ama kimi iyi eritiyor kimi zorlanıyor.. Örneğin fimer in italyan olanı grimsi renklisi özellikle çok süper.. Bunu sağlayan frekans aralığı mı? Bir sorum daha olacak.. Ac-dc veya dc kaynağı değişiklik yapmadan hava girişi yaparak aynı zamanda plazma olarak kullanmak mümkünmü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?