Kendi yapımım inverter kaynak makinası

Plazma da 300 volt tourch da kullandığı voltaj mı?
 
Plazma kesmenin şase kablosu artıdır 300 volt civarı içerdeki elektrod (-) taki yüksek frekanzlı arkı gazı eritip tabi bu ark plazma oluyor bu plazmayı dışarı akmasını sağlamaktır plaz manın içindeki eletrot ve kep arasında ark oluşur yani elektrod - kep + şasede ayriyetten artıdır torçtaki voltaj 5ila 10kv 2mhz dır genelde yani 5000 ila 10000 volt dc dir yeterince bilgilendirdim sanırım teşekkürler
Mantıken zaten 300 voltun atlama yapıp ark oluşturmasını düşünemezsiniz
 
10Amperde kesim yapıyor ama daha az basınç verilirse 5-6 amperde kesim yapılır ama çok ince saçları keser.

300v den aşağı düşüyor 120-150v arası düşüyor kesim başlayınca , evde 20-30amp kesim yapılıyor =3000-4000Watt sanayide ise 50amp kesim uygun olur ne kdar çok amper o kadar hızlı ve kalın saç kersimi mümkün.
 
Bi ara il dışında çalışırken bi argon kaynağı aldım ikinci elden ateşleöesi 1 mm gibi yakın seviyeden yapıyordu iğnenin ucunu sürekli yapıştırıyordum.. Makinanın kapağını açıp içinden papuc aralığını açtım ateşleme mesafesi uzadı gakat makina bozuldu.. Götürdüğüm tamirci filtresi yok dedi ateşlemeyi iptal etti ikitane ince kablo uçlarını kesti.. Filitre yap dedim aynı makinadan olsa görsem yaparım dedi ama makina çin e benziyor internette bulamadım.. Devrelerin resmini çeksem bi fikir verebilirmisin.. Makinanın resmi..
 
Bozuldu derken çıkışta hiç mi voltaj yok , iğneyi değdirip çekince kaynak yapmıyor mu ?

Papucu genişlettim dediğiniz yerin fotosunu koyabilirmisin ? Papucu çok fazla darattığınızda yine kıvılcım çıkmıyor mu ? Çıkmıyorsa ateşleme bölgesi bozulmuştur yada ateşleme kondansatörü.
 
Yarın cihazı sökerim.. Papuç yine çalışır vaziyette sadece penseyle maşa ya giden ince kablolar keaildi.. Arayı açıncada çalışıyor ama kaynak makinasını yakıyor neresini yaktığını ben bilmiyorum ama..bozulduğu zaman fan çalışıyordu sanırom uzun zaman oldu geçmiş gün.. İğnede enerji olmuyordu.. Elektrot tarafıda çalışmıyordu..
 
Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla papucu açtığında yüksek voltaj daha da artıp statik elektrik oluşturuyor ve igbtleri yakıyor , igbtler 50ampere dayansa da statik eletriğe asla dayanamazlar.

Topraklama hattın var mı iyi mi?

Statik eletriği iyi bir topraklama yaparak çözebilirsin mesela toprağı kazıp içine iletken bişeyler koyup tel uzatıp makinenin dış kaportasına ve penseye güzelce topraklama yaparsan faydası olur.

Eğer iyi elektronik bilmiyorsan hiç uğraşma derim , çünkü bozulursa sana çok masraf çıkarır.
 


Sanırım bahsettiğin kısım bunlar.. Şase kablosu karttan direk şase çıkış soketine gidiyor burada nasıl bir filitreme yapıla bilir ki..

 

Ekli dosyalar

  • IMG_20180427_093916_HHT.jpg
    388.2 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20180427_094122_1.jpg
    458.2 KB · Görüntüleme: 16
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ne Filitresi hocam adam sallamış.

O kesilen kablolar bobine gidiyor olması lazım. O bobinden çıkan tel ise eksi uca gider yani torça.

Şu an tig çalışmıyor değil mi ? Güzel bir topraklama ile iş çözülür

Mesela benim yaptığım plazma kesicide (aynı sistem bunda da var) plasma kesim yaparken odadaki
lcd televizyon durmadan kapanıp açılıyordu kombi kapanıp error veryiordu ,ben de dışarıdan toprağı kazıp musluk vs gömdüm toprağa makinanın dışına ve penseye bağladım bunu yapınca hiçbir problem olmadı.

Size bişeyler öenerbilirim ama elektronikden iyi anlamanız lazım, yoksa hem masraf çıkar hem de çarpılma riskiniz var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…