Kepware OPC server ile S7-300 e bağlanabilmek

usb ile olmuyor. Com portlu dönüştürücü gerek, yada com-usb dönüştürücü kullan


haklısın bende baya araştırdım edindiğim bilgi de bu yönde. peki com-usb dönüştürücüyü nasıl kullancam ki anlayamadım doğrusu? yani PC de com port yok ken yapılabilir mi bu iş? çünkü Kepware tarafında haberleşme ayarlarında USB diye birşey yok. Com1-2 var. dolayısıyşa COM-USB dönüştürücü olsa ne işe yarar? biraz acıklarsanız sevinirim.
 
ben dönüştürücüyle kepware bağlanmadım ama geçenlerde rs232-usb dönüştürücü kullanarak bir panele baglandım..usb donuşturucunun hardware'ini yükledikten sonra işletim sisteminden hardware kısmına bakınca usb olarak değil de com port "4" diye gözüküyor.
 
evet com-usb dönüştürücüleri, pc'de com adresi ile gözüküyor. Genelde s7-300 cpu ları programlamak için usb girişli mpi adaptörler yada cp5611 tarzı kartlar kullanılmakta ve bu durum opc ile haberleşememeyi getiriyor. yeni pc'lerde artık com portu yok çözüm olarak RS232 için PCI kartları var bu kartlardan kullanarak com girişli bir mpi adaptör kullanabiliriz.
Yada aklıma gelen çözüm kepware sanırım opc den opc ye bilgi aktarabiliyordu. Simaticnet ile tagları alıp, alınan bu tagları kepware tarafından okuyabiliriz gibi geliyor ama denemedim. (gerçi simaticnet kullanarak tag alınıyorsa kepwareye gerek kalırmı oda bir çelişki )
 
sayın korfez_ size bir soru? x scadasındaki bilgileri,tagları y scadasına nasıl çekebilirim?direk skadadan yapılabilr mi?
 

opc server amacı farklı marka cihazları birbiriyle haberleştirmek değil mi zaten?wincc scada'nın opc server klasornde allen bradley,mitsubshi markaları var.bunların uzantıları .chn diye...ama bir o kadar da olmayan marka var.sizce desteklyor mu scada'nın opc serverı olmayan markaları yoksa dosyalarını bulmak mı lazım?
 

simaticnet de veriler depolanabilir mi? advence tag kullanı mı falan var mı? kepware kullanmamızın amacı advance tag olması ayrıca datalogger olması. bunları simaticnetde de yapabiliyorsak, aynen kepware a gerek kalmaz zaten
 
sayın korfez__ geçenlerde internet üzerinden bağlanmaya çalışıyordunuz PLC'ye...naptınız?
geçen Siemens'in seminerine katıldım. kitapcık verdiler adım adım nasıl yapılandırılr diye.adam gözümün önünde telefonundan bağlandı plc'ye , biz nelerle ugraşıyoruz
 

olacak o kadar adam onu icat etmiş egitimini veriyo sende yaptıgın projeleri
iş bitince anlatmıyonmu oparatörlere mesala mersin?
 
serdar42 adamlar aşmış yani onu demek istiyorum...
ben elimden geldiğince anlatıyorum meraklısına
 
sayın rotsis, öncelikle 1. sorunuza cvp vereyim. Kepserver programında bulunan OPC_DA programıyla kepserverin listesinde olan herhangi bir opc serverden veriyi alıp kullandığını tanıtım videosunda açıkça göstermişler. (Ben denemedim)
Yani x scadası bir opc üzerinden veri alıyorsa bu taglar, opc serverden kepserverle alınıp y scadasında rahatlıkla kullanılabileceğini düşünüyorum.
2. sorunuza gelince; PLC ye uzaktan erişim için port yönlendirme vs. ye gerek kalmadığını, sizinde belirttiğiniz gibi bir takım cihazlarla erişimin ( s7-1200 için CP 1242-7 modülü) daha mantıklı olduğuna karar verdim.
Size katılıyorum her gün yeni bir ürün çıkıyor ve çıkan her ürün biz kullanıcıların ufkunu biraz daha genişletiyor... Tabi ürünü üretenlerin geldiği nokta elbette bize göre çok uzakta...
Bir diğer soruda çok sayıda cihaz olduğu ve bu cihazların tamamının tanınabilirliğiydi, bence bu dosya bularak vs. ile de mümkün değil. her opc server kendince sık kullanılan cihazları kütüphanesine alıyor ve liste dışına çıkmak bana göre mümkün gözükmüyor.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…