kesici ve trafo

Aynı trafo koruma hücresine 30 tane trafoyu nasıl bağlıyorsunuz peki? Xlpe kabloları baraya mı bağlıyorsunuz? Sanırım farklı şeylerden bahsediyoruz arkadaşlar. Ben bildiğimiz dağıtım 34,5/0,4 dağıtım trafolarından bahsediyorum. Her trafo için ayrı trafo koruma hücrei koymuyor muyuz?
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
eminsiniz değil mi arkadaslar ben yıllardır yönetmeliğe göre 5 trafo diye biliyorum böyle bışeyın olamamsı sasırttı beni ama yıne de dağıtımın kalitesi için böyle bişey de olması lazım

ali4592518 kardeş aynı şeyden bahsediyoruz tedaşın butun dagıtım şirketlerinde bir trafoya koruma hucresı konmaz zaten bütün xlpe ve havai hatlar bir dagıtım şebekesi aracılıygıyla bir kesiciye baglanır yanı 30 tarfonunn dagıtıımı müşterek bir og hattına baglıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Değerli arkadaşlar tedaşta çalışan bir meslektaşınız olarak kesicinin max çekeceği akım güç voltaj değerlerinde yazılıdır aynı zamanda bir kesiciye 5 tane trafo baglanır diyede her hangi bir yönetmelik yoktur tedaşı geçelim teiaştan çıkan fider üzerinde 50 den fazla trafo var tedaş ın dağıtım merkezlerindende bu sayıya yakın.
 
Arkadaşlar kusura bakmayın ama OG işinde pek tecrubem yok fakat devamlı trafo koruma hücresine 1 adet trafo bağlanmaz mı diye sordum ama arkadaşlar yok öyle bişey felan dedi hep.

Şimdi bu fotoda bir giriş hücresi, bir çıkış hücres, bir de işaretlenmiş olan kesicili trafo koruma hücresi var. Şimdi biz bu trafo koruma hücresine 1 adet trafo bağlamıyor muyuz?
 
bak ali kardes bu çıkış hücresinin baralarını xlpe kablolarla hatta baglarsın hat üstünde 30 tane trafoda olabılır bu çıkış hücresi trafo koruma hıcresı olmaktan cıkar . senın dedıgın şekilde çıkış hücresini genelde buyuk güçteki trafolu tüketiciler kullanır bir trafo veya daha fazla trafoda baglayabılırsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…