Kazımuğur ustam siz araba aküsü kullanır bazı ustalar yazmışsınız.Ancak geçen yıl yaptığım araştırmada araba akülerinin bir arabayı ancak ilk başta strat verecek kadar çalıştırdığı için aküden besleme yapılacak işlemlerde kullanılmasının doğru olmadığını öğrendim.Ben bu araştırmayı akü lü palet taşıma sistemleri için yapmıştım ve o zaman çalıştığım ekol lojistik a.ş. nin forklif teknik servisi anlatmıştı ve o zaman bana bir model söylemişlerdi şimdi aklımda kalmadı o model ne olduğu!Bu yüzden araba aküsü yerine bana söylenen diğer model aküyü kullanmak daha doğru olmaz mı?Ucuzcu çindistan işi işler.
O aküler bu tip işlere uygun değil !!!
Ama işi çok ucuza getiriyorlar.
Kabaca şöyle hesaplayalım.
Pc niz 240 Watt güç çekiyor olsun.
Ve bu gücü 220V den çekiyor olsun.
Şebeke gittiğinde bu güç akülerden karşılanacak.
Yani 240 Watt 12+12 = 24 V den.
220/24 = 10A
Bu değer bu tip aküler için çooook fazladır.
Aslında şöyle yapılırsa eh işte olabilir.
Şebeke gitti çok hızlı bir biçimde çalışmalarınızı kaydedip kapatın ve pc yi varsa ekranı filan kapatın.
Yani ups size ancak kapatacağınız zamanı sağlıyor.
Gelir 10-15 dakikaya çalışayım ups var derseniz belki yeniyken idare eder ama bu arada şöyle olur.
Yukarıda yaklaşık hesapladığımız 10A değeri 7Ah akü için çok büyüktür , bu değerde akım akü sıcaklığını arttırır dışarıdan hissedemeden çıkan buhar/kabarcık dolayısı ile hızla elektrolit kaybeder.
Bakmayın kuru dendiğine doğru deyim bakımsız olmalıdır ama asla kuru değildir.
Israr ederseniz elektrolit biter ve hakiki kuru akünüz olur.
Zaman içerisinde giderek düşen çalışma süresi bunun göstergesidir.
Bu hep görülen bir durumdur.
İşten anlayanlar zaman zaman aküleri açarak elektrolit ( saf su ) takviyesi yaparlar.
Ya da daha büyük kapasiteli oto akülerinden takarlar.
Bir diğer işportacı ayağı ise 600 VA ~~ 900 VA diye satılmasıdır.
Gerçekte verebileceği güçler yani milletin Watt diye bildiği şekliyle onun yarısı kadardır , bir köşesinde ufacık yazar ya da yazmaz , yerse...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?