Kesit hesabı için yardım

arkadaşım benim şuan an kabloyala katalogla işim yok sadece kablo kalınlığını bulmamamıza yardımcı olabilecek bir formul varmı onu soruyorummm yarına bana çook lazımmm bende taa lise zamanında öğrenmiş olduğum bir formul var ama doğrumu yoksa doğru hatırlıyormuyum emin deilimm aklımda olan formul şu doğrumu
%e=(2.P.L)/(K.Q.V**2)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bak kardeşim. (yaşın küçük olduğu için böyle diyorum). Yazmaya çalıştığın formül gerilim düşümü formülü.Bunu da kontrol edeceğiz ama önce ısınma açısından kabloyu değerlendirmek lazım.
Isınma yönünden akım taşıma kapasitesini etkleyen o kadar çok değer vardır ki, bunu elinle hesap etmek çok zordur. Bu yüzden katalogdan bakılır akım taşıma değerlerine. Hatta kabloyu toprak altına mı, toprak üstüne mi döşedeğin bile çok farkeder.
Şu linkteki kablolara bak, gerilim seviyen neyse ona göre kabloyu seç, akım taşım kapasitelerine bak. Prysmian: Orta Gerilim Kabloları

Ama önce son yazdığım mesaj bir kere daha oku.
 
O.G şebekede gerilim düşümü hesabı;
%e=NxLxKx10-4
%e < 7 olmalıdır.
Daha sonra kablo akım taşıma kapasitesinden akım kontrolü yapılır.
En son kısadevre hesaplarıyla kontrol yapılır kısadevre akım ve süresiyle kablonun dayanımı mukayesesi yapılır.
N:Güç (KVA)
L:Mesafe (m)
K:Katsayı

34,5 kV'ta Yanyana döşenen xlpe'ler için K katsayısı değerleri;
3x(1x35) K=0,474
3x(1x50) K=0,379
3x(1x70) K=0,293
3x(1x95) K=0,239
3x(1x120) K=0,207
 
Bence senin komple bi trafo bilgisine ihtiyacın var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…