kirşof kimdir yardım acil

Katılım
13 Kas 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
:confused:hiç bir yerde bulamadım kirşofun hayatını ve gerilimler kanununu anlatan bir dosya belge resim ne varsa acil lütfen gönderenlere şimdiden teşekkürler:confused:
 
Gustav Robert Kirchhoff d.12 mart 1824 Köningsberg, Prusya (şimdiki Kaliningrad- Rusya) – ö. 17 Ekim 1887 Schöneberg, Berlin
Kirchhoff’un babası Friedrick Kirchhoff hukukçuydu ve mecliste millet vekiliydi.
1843’te matematik okumak için Albertus üniversitesine girdi. 1833 senesinden başlayarak matematik-fizik semineri vermeye başlar. 1845’te Gustav Kirchhoff , Königsberg üniversitesinde Freirich Jules Richelot’tan matematik eğitimini alırken Neumann iki önemli elektriksel indüksiyonla ilgili araştırmaları yapmaktadır.İzleyen yıllarda Neumann’la çalışırken elektriksel akım hakkında araştırmasını tamamladı.
1845 yılında ünlü Kirchhoff yasalarını ortaya koydu. Kirchhoff yasaları elektriksel akımın , voltajın , direncin hesaplanmasında kullanılan temel yasalardır. Bu yasayı bulmakla birlikte Ohm’un araştırıp bulduğu yöntemi biraz daha genişletmiştir.
Kirchhoff akım yasasına göre; bir düğüme giren akımla çıkan akımın toplamı eşittir. Kirchhoff gerilim yasasına göre ise; bir çevredeki potansiyel kaynakları potansiyel düşmelere ya da dirençlerin potansiyel toplamlarına eşittir.
Gustav Kirchhoff, Ohm yasalarını uygulayarak genelleştirilmiş matematiksel sonuca varmak ister ama sonuçları farklı olduğunu saptar.
1847 yılında Königsberg üniversitesinden mezun olur. 1848 yılından 1850 yılına kadar Berlin üniversitesinde para almaksızın eğitim verir ve Berlin’deki çalışmalarında Elektrik akımını ve elektrostatiğin doğruluğunu bir daha kanıtlar. Elastik levhanın bozulmasıyla ilgili problemleri araştırarak çözümüne ulaştırır. Bu teorinin formülleşmesinde Germain ve Poisson ile birlikte çalıştı. 1857 yılında, Kirchhoff ve Weber ikisi de hızın telin cinsine bağlı olduğu ve ışık hızına hemen-hemen yakın olduğunu buldular.
Siyah nesne radyasyonu araştırmasından doğan kuantum (quantum) teorisini ortaya attı.
Gustav Kirchhoff’un fizik dünyasına en çok ün kazandıran katkısı spektroskop dalındadır. Robert Bunsen işbirliğiyle spektroskop’u buldular. Bu icat yeni elementlerin keşfinin hızını arttırdı ve merak uyandırdı. İlk elli element bu zaman diliminde keşfedildi. Kirchhoff , elementlerin saf halini deneyerek araştırarak 1859’da her bir elementin spektrumunun birbirine eşit olmadığı sonucuna vardı. Radyasyon yasasını açıklayarak ,verilen atom ya da molekülün verme ve emme frekansının aynı olduğu savını ortaya koydu. 1861’de Kirchhoff ve Bunsen güneşin spektrumunu incelemeye alarak güneş atmosferindeki yeni kimyasal elementlerin keşfine soyundular. Araştırmaları sonucu iki yeni kimyasal elementi , sezyum ve rubidyumu buldular. Kirchhoff , güneş spektrumunda siyah çizgileri anlatan en iyi bilim adamıydı. Bu siyah çizgilerin ise güneş atmosferinden gazdan geçen ışık dalga boyu parçacığın emilmesiydi. Bu çalışma astronomide yeni araştırma alanları açtı.
1875’te Berlin üniversitesinde tekerlekli sandalyede ders anlatarak araştırmalarını devam ettirdi.
Kirchoff yasası, akımın herzaman en kısa ve en dirençsiz yolu tercih ettiğini tanımlar.

Kirchoff Kanunları

Bizi ilgilendiren iki kanunu vardır. Bunlar birinci kanun veya düğüm noktası kanunu ile ikinci kanun veya kapalı devre kanunudur.

DÜĞÜM NOKTASI KANUNU: Bir düğüm noktasına gelen akımların toplamı ile bu düğüm noktasından giden akımların cebirsel toplamı eşittir


KAPALI DEVRE KANUNU:

Kapalı bir elektrik devresinde bulunan gerilim kaynakları toplamı ile bu devredeki dirençler üzerinde düşen gerilimlerin toplamları eşittir.
 
Kirchhoff'u hiçbir yerde bulamadın mı yoksa araştırma ihtiyacı mı hissetmedin? Eğer o adam hakkında bilgi bulamıyorsan diyecek fazla birşey yok !!!
 
yardımlarınız için teşekkürler araştırma konusunda bir çok sonuçtan yararlandım araştırma mevzusunu 3 aydır sürdürüyorum üzerine düşmedim değil sadece profesyonel yardım almak istedim çok profesyonel olmakta biz gibi öğrenci arkadaşlara yardım etmemeniz anlamına gelmez bence yine de eleştiriniz için teşekkürler
 
Ramazan Kardeşim, Öncelikle yanlış anlamanı istemem ama,

Şimdi, 3 ay araştırdıktan sonra hala "kirşof" yazmışsın olmamış.


Neyse bunu geçtim, kirşof un hayatı konusunda uzman olunmaz, denklemleri ile ilgilide bilgiler kolayca unutulur. Ama sana bundan sonra başına gelebilecek biyografi ödevleri için bir kaynak tavsiye edeyim.

Sende aylarca boş yere ugraşma.

Vikipedi: Özgür Ansiklopedi

Bunun türkçesinde bilgiler kısıtlı, sen ingilizcesini aç, google translate den sayfayı çevir bi güzel (gayet başarılı çeviriyo).

Ne ararsan bulursun.

diğer sorunların için gel yine sor ama azcık bi bakın sora sor.

bizde "bedavacı" dediğimiz tiplerden oldugunu düşünmeyelim hemen yardım edelim.
 
googleye yazmaya başladıgında cıkacaktır
Temek Elektrik Kanunları:

a. Ohm Kanunu

Direnç değerini (R) veren bu formülde:
U= Alıcı uçlarına uygulanan gerilim [Volt (V)]
l= Alıcı içinden geçen akım şiddeti [Amper (A)]
olduğundan, direnç (R) biriminin V/A olacağı açıktır. Pratikte V/A birimi yerine <!--[endif]--><!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]--><!--[if gte mso 9]> <![endif]--> <!--[endif]--><!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 9]> <![endif]--> kutu simgesiyle sembolize edilen OHM birimi kullanılmaktadır.



alıcının içinden geçen akım şiddetinin, alıcının uçlarına uygulanan gerilim ile doğru, alıcının direnci ile ters orantılı olduğunu ifade etmekte ve “Ohm Kanunu” tanımını vermektedir. Bu kanun, bütün elektrik kanunlarının temelini oluşturur.

Su dolu bir depomuz olsun ve buna belirli kalınlıkla bir delik açalım ve bu açmış olduğumuz delik dışında biraz kalın delik açalım. Bunu yaptığımız zaman küçük delikten daha az su aktığını ve kalın delikten daha fazla su aktığını göreceğiz. Açtığımız deliğin kapatılması, akan suyun miktarı akıma, depodaki suyun yüksekliği voltaja karşılık gelir. Elektrik devrelerine eğer bir direnç koyarsak geçen akım dirençlerin izin verdiği kadar elektron geçebilir. Geçemiyen kısımda ki elektronlar ısı enerjisine dönüşür ve sıcaklık olarak karşımıza çıkar.
Direnç birimi OHM’dur. Ne kadar çok OHM var ise o kadar çok direnç var demektir.




b. Kirşof Kanunları:

Ohm kanunu, basit elektrik devrelerinin çözümünde çoğunlukla yeterli ise de, karışık elektrik devrelerinin çözümünde yetersiz kalır. Bu gibi durumlarda seri, paralel veya karışık elektrik devrelerinin gerilim ve akım değerleri, kirşof kanunlarının uygulanmasıyla elde edilecek denklemlerin matematiksel kurallara göre çözümünden bulunabilir.

(1) Kirşof Akım Kanunu:

Paralel olarak bağlanmış dirençlerin üzerinden geçen akımların toplamı, devreden geçen toplam akıma eşittir. IT = I1 + I2 +…+ In [A]

Yani daha net anlatmak gerekirse;
Paralel bağlı bir direnç devresinde bir noktaya gelen akımlar&yacute;n toplamı o noktadan giden akımların toplamına eşittir.
(I gelen = I giden)

Önemli: Dirençler paralel bağlıyken hepsinin üzerine de aynı değerde gerilim düşer.

(2) Kirşof Gerilim Kanunu:

Kapalı bir elektrik devresine uygulanan gerilim, bu devrede yer alan alıcılar üzerinde düşen gerilimlerin (gerilim düşümlerinin) toplamıdır.






Devamı: Ohm Kanunu Nedir? Kirşof Nedir? Akım Kanunu Nedir? » Bilgiustam
 

Forum istatistikleri

Konular
129,805
Mesajlar
930,257
Kullanıcılar
452,606
Son üye
ferat66556

Yeni konular

Geri
Üst