Vinç sektöründe Türkiye’nin en önemli araç parklarından birine sahip olan CKV (Coşkun Kardeşler Vinç), yeni markasıyla platform sektörüne adım attı. High Lift isimli yeni oluşumuyla sektöre iddialı giren firma, önümüzdeki üç sene içerisinde Türkiye’nin en önemli makine parklarından birine sahip olmayı hedefliyor.
Türkiye’nin en önemli mobil vinç parklarından birine sahip olan CKV, müşteri portföyünün isteği doğrultusunda hareket ederek hem makaslı platform, hem de kule vinç kiralama hizmeti vereceği High Lift firmasını faaliyete soktu. Yeni oluşum hakkında görüşlerini aldığımız CKV ve High Lift Genel Müdürü Eren Yıldıztekin, sektördeki açıkların/taleplerin farkında olduklarını ve uzun süredir akıllarındaki olan High Lift fikrini hayata geçirdiklerini söyledi. Son 2-3 sene içerisinde gerçekleşen yatırım önceliklerinin farklılığından dolayı High Lift’in temelini oluşturacak finansal altyapıyı sağlayamadıklarını kaydeden Yıldıztekin, her zaman akıllarında olan yatırımları ertelemek durumunda kaldıklarını belirtti. Eren Yıldıztekin şöyle devam etti; “Beraber çalıştığımız iş ortaklarımızın projelerinde ağır kaldırma ve montaj işlerinin tüm kalemlerini tek bir tedarikçiden sağlama istekleri, bizi Highlift’e itti. Sonuç olarak; High Lift adı altında platform ve kule vinç kiralama sektörüne adım atmış bulunuyoruz. Bu sektörü seçerken müşteri kitlemizin neler istediğini iyi değerlendirdik ve kararımızı ona göre verdik. Dolayısıyla ciddi bir makine parkı oluşturup, platform ve kule vinç kiralama sektörüne adım atmaya karar verdik.”
Paket çözümler
High Lift ile beraber bir şantiyede ihtiyaç duyulabilinecek tüm kaldırma ekipmanları konusunda paket çözümler sunacakları ifade eden Eren Yıldıztekin, bu durumun kendilerine ciddi bir avantaj sağlayacağını sözlerine ekledi. Adım attıkları sektörlere “hadi bunu da deneyelim” mantığıyla girmediklerini ifade eden Yıldıztekin, mobil vinç sektöründe oldukları gibi platform ve kule vinç kiralama sektöründe de söz sahibi olmak istediklerini kaydetti. “İsmimize yakışır şekilde güçlü makine parkı ve güçlü bir ekip ile High Lift’i hizmete soktuk” diyen Yıldıztekin; “Makine parkımızı, gelen talepler doğrultusunda hızla genişletmeye başladık. Hedefimiz; önümüzdeki 3 sene içerisinde Türkiye’nin en büyük platform ve kule vinç kiralama firmalarından biri olmak. Platform ve kule vinç oranını ise yaklaşık olarak yüzde 50 oranda ayırdığımızı söyleyebilirim. Dikkat çekmek istediğim bir diğer nokta ise; High Lift’i CKV’den bağımsız olarak yönetecek olmamız. Yönetim ofisi farklı bir lokasyonda olacak ve tamamen farklı bir firma olarak hizmet verecek. İki firmayı kesiştiren tek nokta ise müşteri portföyü ve üst yönetim olacak.” şeklinde konuştu.
Kaynak:
Platform Kiralamada ‘Kırmızı’ Dönemi