klıma kompresor arıza tespıtı

alakel

Üye
arkadaslar ıyı günler.9000btu aırfel marka klıma çalışmaya başdıktan bır ıkı sanıye sonra duruyor iç fan çalışıyor.komresorde tık yok.kondansatör ölçtum saglam.kompresor sargılarını ölçtum9 ohm 6 ohm 3ohm çıkıyo.bu omaj degerlerı.normalmıdır.yardımcı olusanız sevınırım

Sargı dirençleri normal görünüyor.

Kondansatörü nasıl ölçtünüz elinizde kapasitemetre var mı?

Kompresör arızası nedir?

1- Mekanik arızalar. ( mekanik olarak sıkışık yada içeride kırık deforme parça olması )
2- Elektriksel arızalar. ( Sigorta attırma yanma kısa devre olma açık devre olma harici kalkış devresinde sorunlar gibi )

Buna karar verilmeli.

Sizin durumda

1- Voltajlarınız normal mi ?
2- Kapasitörünüz doğru değerde mi?
3- Kompresör kalkış anında nasıl bir ses geliyor yada ses geliyormu?
4- İlk çalışma anında bir ınıltı geliyorsa kalkış yapamıyor bunun sonucu belli başlı 4 durum vardır. birincisi kompresör sıkışık ikincisi kompresör kalkış sisteminde sorun var üçüncüsü şebeke voltajınızda sorun var dördüncüsü kablo eklerinde sıkıntı var.

Kolay gelsin.

ölçü aletı var24mf gösterıyor.
ınıltı seklınde bır ses geliyor kondasatorden şüphelendım.35mf vardı elımde deyıştırdım sonuç aynı.komresor uçlarını soktum voltaj 220v.sıgorta atması gıbı bır durum yok.sargı ıcınde termık olabılırmı.tesekkurler.

Sargı içinde termik hiç rastlamadım. Termik normalde kompresör dışında olur.

Görünen oki kompresörünüz mekanik olarak sıkışık gibi görünüyor.

Yapılması gereken son kontrol yeni kondansdatör takılı iken kompresörü enerjilendiriniz. Bu esnada kompresör terminali yada dış ünitenin ilgili klemensinden kompresöre gelen voltajı ( bu kalkış anında ) ölçünüz. Eğer voltajınız çökmüyorsa yani 200 voltun altına inmiyorsa elektrik sisteminizde sorun yok demektir. Sorun kompresörünüzde demektir. Eğer kalkış anında voltajınız çöküyor ise sorun yine elektriksel diyebiliriz. ( muhtemel ek noktalarında gevşeklik olabilir )

Ama bahsettiğim gibi testin kompresör kalkışı esnasında yapılmalı. Bu süre çok kısadır. 5 - 8 saniye gibi.

Kolay gelsin.

serkan bey yardımlarınız ve yönlendırmenız için teşekkurler.kolay gelsın.

Forum istatistikleri

Konular
130,227
Kullanıcılar
453,426
Son üye
tirex42

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri