ressamendy
Üye
Arkadaşlar herkese merhaba... Birkaç gunden beri bir sorun var klimam da. Klima markası lg- beko ve A sınıfı, 24 lük. Yani inverter değil. Klima ilk açıldığında iç ünite normal olarak birkaç dakika kadar soğuk üflüyor. Bu arada dış fan yarım tur bir tur ancak dönüyor ve duruyor. Yaklaşık 1 - 2 dk sonra dış ünitede komprasor de bir sallantı oluyor ve komprasor duruyor.( sanki komprasor kendini korumaya aliyor). O ara fan kısmında herhangi bir hareket yok. Fan ilk açılıştaki yarim tur donmeye calismasi dışında hic hareket etmiyor. Fanı elle dondurdugumde gayet guzel temiz ve sessiz dönüyor. (Mil de sıkışma, ya da bilyalarda sorun yok görünüyor.) Dış ünite sonrasinda tamamen sessizlesiyor ve o ana kadar soğuk üfleyen iç ünite sıcak üflemeye başlıyor. 10-15 dakka sonra tekrar açınca yine ayni senaryo yaşanıyor. Komprasor klima ilk çalıştırıldığında gayet normal borularında soğuğu sagliyor. Durma anında ise sicak durumda oluyor. Fan dan şüpheleniyorum. Fana gelen 3 adet kablo var. Burada voltaj ölçümü nasil yapabilirim. Direk 220 gorurmuyum? Sorun sizce tam olarak nedir? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bu arada kondansatoru tam degeri ile degistirdim.
Son kontrolumde fana bagli 3 kabloya da herhangi bir vootaj gelmedigini gordum. Komprasor acikista calisiyor ve bir kac dakika sonra fazlasiyla isinmaya basliyoraz onceki kisimda yazdigim gibi. Bu yuzden termik voltajini kesiyor gibi görünüyor. Sizin fikirleriniz nedir?
Bu arada kondansatoru tam degeri ile degistirdim.
Son kontrolumde fana bagli 3 kabloya da herhangi bir vootaj gelmedigini gordum. Komprasor acikista calisiyor ve bir kac dakika sonra fazlasiyla isinmaya basliyoraz onceki kisimda yazdigim gibi. Bu yuzden termik voltajini kesiyor gibi görünüyor. Sizin fikirleriniz nedir?
Son düzenleme: