Gürkan hocam, zaten 2. mesajımda cihaz gaz dolumu ihtimalini ilk anda hemen düşünemediğimi belirtmem bu konudaki bir özür mahiyetinde olup bir geri adım (U dönüşü) çarkını yapabilmem demekti. Olumlu bir eleştiriyi yaparken bilimsel dayanaklarla bu yapılmış olsaydı eğer kendi fikrime göre çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum, sen de yanlış anlamazsan eğer. Örneğin soğuk depoculukta neden evaporatörlerin tavana çok yakın olup da kalorifer peteklerinin zemine çok yakın (pencere altına) konabildiği, klimanın ısıtma modunda ise tavana çok yakın konulan iç ünitede hava çıkışının bu konuluşa aslında çok ters olabildiğini bu türden çok basit bir örnekle açıklasaydınız, yalnız benim için değil tüm okuyucular için bu en ideali olurdu. Salt olumlu veya olumsuz bir eleştiriyi sadece yapmış olmakla olmuyor tüm bu işler, sağlam dayanaklara, örneklere de ayrıca dayandırmalısınız ki kendi iş (klima) tecrübenizle bilimsel dayanaklı örneklerle, ısı kanunları (termodinamik) tam olarak birleştiğinde bu içilecek olan çorbanın tadından yenmeden geçilmez olsun..Abi yanlış anlamazsansan dediğin olay kesinlikle öyle olmuyor. Klima isi ile ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum. Kış ayında fanı kısmak kesinlikle hatadır. Zaten yüksek fanda ısıtmayan klimada başka sorun vardır.
İsitmada fan en yüksek kademede olmalı
Flap yere bakmalı
Fan deveye girinceye evap zaten soğur. Klima bir ısı pompasidir. Isıyı transfer ederken soğuk havada evapa çarpar. Buda evapin soğuması demek. Ama ne kadar soğur. Bunu bilmek lazım. Ic ortam 10 derece ise ortam isinana kadar ortalama 40 derece üfler cihaz. İç ortam ısındıkca evaptan çıkan ısı yükselir. 50 derece hatta hitacide gördüm 57 dereceye görür. Panasonic in bir cihazından adam evap üzerinde yumurta kırıyor. Yani bu olaylar hepsi birbrine bağlı ilişkili şeyler. Atıyorum dışarısı sıfırın altında ise ısı transferi azalır ve klimanız soğuk üfler. Gazı basimi sonrasi düzeldi ise gazınız eksikmis. Geçmiş olsun
Yani fan devrini soğuk hava ve sıcak hava için donanım değil sadece kullanıcı hatasına göre ben ilk mesajımda yorumlarken "ama hocam! siz bunu tam tersinden yazmışsınız, soğuk depolama ve kalorifer petekleri yerleşimine ters kalan klima ısıtma modu ters konuşlanması yüzünden klapeler (flaplar) tam aşağıya bakacak ve fan daha devirli olarak bu nedenle çalışacaktır!" şeklinde bilimsel (termodinamik) kanunlara göre bunu örnekleyerek ayrıca belirtseydiniz, kimsenin aklında herhangi bir soru işareti veya bu konudaki herhangi bir tedirginlik hiç kalmamış olurdu. Yani sağlam temellere dayanan bir yorum bu konuda yeterince bilgisi olamayan herkesi daha iyi tatmin edebilirdi. Neyse olan olmuş artık ne diyelim. Bundan sonraki yorumlarınız bu şekilde inşallah olsun diyelim. Bu konuda haksız mıyım? Kolay gelsin.
Son düzenleme: