klimanın muhtemelen gazı kaçmıştır. kilmanın manometre ile gazını ölç eğer gazı kaçmış ise vakum motoru ile vakum yap , vakum yaptıktan sonra bir süre vakumda bırak manometreden kontrol et **KAÇAK KONTROLÜ** yükselme varmı diye, eğer yükselme varsa tesisatı azotla kontrol etmen gerekiyor eğer yükselme yoksa gaz terazisiyle veya çektiği akıma göre pens ampermetreyle gazını ver. sonra**BİR DAHA** kaçak kontrolü yap klimanı güle güle kullan.
16 Yanıtın en mantıklı ve tam cevabı .
Gerçi 7 ay sonra yazılmış bir cevap. muhtemelen klima çoktan onarılmış ve bu süreç içinde çalışmış olmalı .
Bu soruyu soran kişide yanıtı hemen o an bekledigi için de umdugunu bulamamış.
Klima montajlarının en büyük **YANLIŞI**tekniksiyenlerin tembelligi veya işverenin sabırsızlıgından dolayı vakum prosüdürünün hiçe sayılması dır.
Ülkemizde birçok klima tamamen kulaktan dolma bilgiler vede duvar delme rekor sıkma olarak degerlendiriliyor.
Bir klimanın fabrikadan çıkış anında yüklenen gazı ve (+ -) 100 gr fazlalıgı vardır
Bu 3 metre tesisat için ön görülen opsiyondur .
Sizin kurdugunuz tesisatın uzunlugu , dış ünütenin iç ünüte'ye olan yükseklik farkı ,gaz miktarınızın degişmesine (orantılı olarak ) ihtiyaç duyar.
Bu miktarda metre başına 80 gr dır.
İç ünüte ile dış ünüte arasında 3 metreden yüksek kot farkı var ise her 3Mt ye bir**YAĞ** cebi yapmanız gerekir.
Klimaların etiketlerinde gaz cinsi,gramajı,demeraj akımı,sukunet akımı bildirilmiştir .
Saglıklı yapılmış bir tesisat enerjiyi tam randumanlı olarak çevireceginden enerji kayıplarınında önüne geçilmiş olunulur .
Ne yazıkki ülkemizde kurulmuş klimaların %85 şi etiket akımlarının çok üstünde bir akım çekercek bir biçimde tüketiçiye teslim ediliyor
Tüm tesisat bittiginde gaz (oturduktan )sonra amper metre ile akımın ölçülüp klimanın etiket degerleri ile mukayese edilip çekilen akıma göre gaz takviyesi veya gazın direnajı yapılmalıdır .
Her klimada fazladan çekilen akım bilinçsiz kullanılan enerji anlamına gelir vede Bu enerji küresel ısınmaya katkı da bulunur.