Serkan kardeşimizin de dediği gibi tam anlamıyla temizlik olmaz ama müşteri klimamı sökme üzerinde temizlemeni istiyorum diye talep ettiğinde yaptığım işlemleri size özetleyeyim belki yardımcı olur...Peki duvarda takılı ic üniteyi sokmeden içini nasıl temizleyebiliriz.
Biraz arastirdim ancak şöyle bir durum var. Bendeki klimayi inceledim ic unitenin kasasi komple büyün tek parca yani sokulecek hic bir yer yok gibi duruyor.sanki yerde arkadan sökülüyor gibi geldi. Boyle olabilir mi yoksa illaki tum modeller sökülürmu. Baktim petek aralarında biraz toz ve pervanede biraz toz var. Acaba sokmeden basincli hava kompresorle hava tutsam. Hani bilgisayar kasalarina tutarak temizlerdik ya o şekildehic yoktan iyi olurmu
Ustacim klimayi söktüm. Baska nereleri sökmem gerekli. Birde diyelimki bazi önemli yerlere. Sensor, alici göz yada karta su kaçsa cihazda Elektrik olmadan 2-3 hafta bekletsem yinese ariza olurmuSerpantine yapışan mikroplar havayla temizlenmez ilaç sıkıp yumuşatmanız ve su ile durulamanız şart. Ön Panel mutlaka sökülür sökülmeme ihtimali yok temzilemek için sökülmesi şart. Bu üzerinde temizleme konusu klimacıları hep ikiye bölmüştür bende klimanın söküp parçalanıp temizlenmesi taraftarıyım ama siz klima sökükken bile ustanıza temizletememişşiniz şu saatten sonra söktürüp temizletme ihtimaliniz sıfırın altında eksi 8bu yüzden yardımcı olma babında üzerinde temzilemeyi anlattım ama ustalarımı karşıma almışşam af diliyorum. Kolay gelsin iyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?