Klima Otomasyonu

ansez

Üye
Arkadaşlar Scada, plc ile hastane klima, havalandırma otomasyonu yapmayı düşünüyorum. Bu konuyla ilgili yorumlarınız ne olur acaba?

Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
scada ve plc markanız ne olacak ? Olmasına olur ama bir günlük işi bir ayda yapamassın

scada ve plc markanız ne olacak ? Olmasına olur ama bir günlük işi bir ayda yapamassın
Ben bu tarz uygulamalarda servis sıkıntısı olduğu kanısına vardım yada çok pahalı hizmetler karşımıza çıkıyor örneğin bir DI kartını normallerin çok üstünde satın alıyorlar. marka önemli değil ama istenildiğinde herkesin ilave yada değişiklik yapabilmesini istiyorum.

pahalı sattıklarında hemfikirim norlamde class2 olan plc leri aşırı pahalıya satıyorlar. Diğer taraftan bina otomasyonunda çok Analog input ve Output kullanılır buda normal plc lerde gene aynı fiyata gelebilir. Dediğin gibi diğer yönden servis sıkıntısı çok oluyor basit bir proğram eklemeye normalin çok üzerinde fiyat isteniyor. İşin diğer kısmına bakarsan endüstriyel alanda kullanılan plc ve scada için de gene tel el oluşabilir. Hvac için üretilen scada ve plc (ALC) lerle 5 dakikada yaptığım programı delta plc ile neredeyse 1 günde yaptım yani her iki yöntemide kullanmış birisi olarak gene hvac için üretilen plc ve scadayı öneririm.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar!

Ben avrupada yasiorum ve PLC ile Klima otomasyonu yaptik. Bir OTOMASYON sirketinde teknisyen elemaniyim bu arada.. Forumdan aldigim bilgiler cook isime yaradi. Is arkadasim bir gün bir firma ile tanisti ve daha degisik bir radyo modem gelistigini gördü.. Ve Bu radyo modem sayesinde herşey daha kolay ve hizli bir şekilde gerçekleşti :)

ekibimiz cok memnundu...cünki kolayca otomatik konfigure, tüm parametreler ekranda ve bu bize gercekten cok faydali oldu. Bir sey oldugu zaman offline hemen bilgiye ulasioruz- SMS, GPRS den farki problemi aniden yansimasi yani uzaktan cözülebilmesi..

Firma hakkinda cok bilgim yok ama is cevreden ve siteden gördügüm ve duydugum kadariyla birkac bilgilere ulastim ve sizler ile paylasmak istedim ve az biraz ceviri yaptim:

"P
-Tech, Schwechat ilçesindeAvusturyada 1995 den beri endüstriyel Radyo Modemcihazlarınıplan ve imal etmede uzmanlaşmışdır. .

Özellikle kolay hizmet sağlaması en avantajlı özelliklerden biridir.
Parametreler renkli bir görüntüden kolayca okunabilinir ve ayarlar tuşlardan çabukça elde edilebilir..

Örneğin: Veri kalitesi, alan kuvveti ve bit hata oranı büyük görüntüde belirgin bir şekilde gösterilir ve bir tuş ile tüm istasyonlar montaj için hazırlanabilmektedirler. Bağlantılar uzaktan denenebilir ve dış istasyonlar değiştirilebilir.

hatirladigim kadariyla satis danismaligi türkce idi ve uygun fiyat yapmislardi-.,,,

Detaylı bilgiler:
P-EASY

tecrübelerinizi paylasmaya devam edin lütfen...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,692
Kullanıcılar
452,397
Son üye
otomasyon1es

Yeni konular

Geri