Klima Santali sıralama nasıl olmalı

infiltrate

Üye
Klima santrallerini çok anlamam ama bir kaç yazı okuduğumda sıralamanın ilk önce

sıcak serpantin (ön ısıtma)
nemlendirici (püskürtme yönü gelen havaya karşı)
damla tutucu
soğuk serpantin
sıcak serpantin

olarak görüyorum, bir sistem var ve bu tamamen ters yani hava son yazdığım sıcak serpantinden geliyor.
montajı tersmi yapılmıştır yoksa böyle çalışırmı
nem ve sıcak kontrolü yapılacak

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
klasik ısıtma + soğutma + nemlendirme santrali ama yanlış dizayn edilmiş !
nemlendirme soğutma serpantini sonrasında olmalı
öncesine konulmuş dolayısı ile nemledirilen hava nemini soğutma serpantini tekrar düşürür
ayrıva damla tutucu soğuk su serpantinin hemen arkasına konulmalı
önüne konulmuş hiç görmedim duymadım çok alakasız :(
(çalışmaz diye algılamayın verimsiz çalışır )

Sizdeki sistemde dediğiniz gibi montaj ters yapılmış. sistem çalışır ama verimsiz çalışır.
Yazdığınız sıralama doğru klasik bir klima santralı dizilimi
Ön ısıtıcı --> sulu nemlendirici --> son ısıtıcı --> soğutucu
Kış aylarında ön ısıtıcı sulu nemlendirici ve son ısıtıcı çalışır, yaz ayalarında sadece soğutucu çalışır.
Sulu nemlendirici ve soğutucu aynı anda çalışmaz
Ek bir not, son yıllarda lejyonel hastalığı ve sulu nemlendiricinin işletme ve Bakım zorluğundan dolayı artık buharlı nemelendiriciler tersih ediliyor. Bu durumda ön ısıtıcıya ihtiyacınız yok.

Sizdeki sistemde dediğiniz gibi montaj ters yapılmış. sistem çalışır ama verimsiz çalışır.
Yazdığınız sıralama doğru klasik bir klima santralı dizilimi
Ön ısıtıcı --> sulu nemlendirici --> son ısıtıcı --> soğutucu
Kış aylarında ön ısıtıcı sulu nemlendirici ve son ısıtıcı çalışır, yaz ayalarında sadece soğutucu çalışır.
Sulu nemlendirici ve soğutucu aynı anda çalışmaz
Ek bir not, son yıllarda lejyonel hastalığı ve sulu nemlendiricinin işletme ve bakım zorluğundan dolayı artık buharlı nemelendiriciler tersih ediliyor. Bu durumda ön ısıtıcıya ihtiyacınız yok.
üstadım klima santrali nem alıyor ayrıca nemlendirme yapıyor ise
nemlendirme işlemi soğutma bataryasından sonradır
ayrıca isteğe ve prosese göre hem yaz hemde kış mevsimlerinde soğutma ve ısıtma bataryaları birlikte çalıştırılabilir bu iç mahalin isteğine bağlı
ön ısıtıcıya ihtiyaç yok diyorsunuz klasik santrallerde olmayabilir ama prosesin ihtiyacı extara ise ön ısıtıcıya ihtiyaç vardır
çift ısıtıcılı santral prosesin mevsimsel talebi ile doğru orantılıdır...

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,394
Son üye
aliaktas016

Yeni konular

Geri