Tesekkur ederim.merakla bekliyorum.size de kolay gelsinDostum selamlar ve kolay gelsin.
Konuyla ilgili bende bir iki yorum yapayim. Simdi ise geciyorum ogleye dogru daha detayli yazarim. Ana hatlari ile
1 hava debisi yuksek bu nedenle yogusma suyunu koparip hava ile tasiyor
2 olusan yogusma cok soguk havanin ic ortamdaki hava ile karsilasmasindan.
Dedigim gibi cikmam lazim. Sahsi yorumlarimi birazdan daha detayli yaparim. Kolay gelsin.
Biraz kara duzen yapilmis bir sistem oldugu icin kapasitesi yeterli veya yetersiz diyemiyorum.kanallarda kacak, flex borularda kopma yirtilma da olabilir..cati altinda kaldigi icin ulasma sansimiz yok kanallara..cati sandvic panellerinin komple kalkmasi lazim kontrol edebilmek icin..klima santrali iki ayri mekani sogutuyor.simdi mekanlarin santralini ayirmak gibi bir dusuncemiz var.Bana göre hiç bir kontrol mekanizması olmadığından ve çiller set değerini de düşük tuttuğundan dolayı serpantinde aşırı yoğuşma ve dolayısıyla çok su oluşuyor.
Muhtemelen kapasite yetmediği için bu şekilde düşük sıcaklıkta çalıştırmaya çalışıyorsunuz.
MerhabaEğer sizin klima santralinde bu hız aşılıyorsa serpantinde yoğuşan su zerrecikleri serpantinden koparak fan hücresine ilerler. Burada damla tutucular görev alır ve bu damlaları tutar. Ancak yıllar geçtikçe bu damla tutucular görev görmez ve damla tutucunun önünde yerde ıslaklıklar meydana gelebilir.
Söylediğiniz gibi üfleme ağzı menfezlerinde terleme durumu var evet.Bazı yerlerde gördüğüm durum bu üfleme menfezlerinde yoğuşma ve damlama sorunları yaşanmasıdır. Yoksa klima santralinden çıkan damlacıklar kanal boyu ilerleyip menfezden geldiğini düşünmüyorum. Bu konu iyi irdelenmeli.
MerhabaTekrar merhabalar.
Hücrede biriken suyu tahliye ettiğinizde mahallerdeki damlama azalıyor ise tesbitiniz doğru damla tutucuları yenileyip bu tutucuların altına yapacağınız tava ve uygun düzenek ile dışarı drenaj etmeniz soruna %99 çözüm olacaktır.
Bir diğer konu acaba bu klima santrali mahali soğutmaya yetmiyor diye kayış kasnak çapları ile oynayıp acaba hava hızını arttırılmış olma ihtimali varmı çünkü klima santralleri dizayn edilirken hava hızı suyu serpantinden kopartmayacak kadar düşük dizayn edilir. Eğer koparıyorsa burda hava hızı yüksek demektir. Yada limitlerde demektir.
Siz damla tutucuları deneyin sonucu merakla bekliyor olacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?