Klimalar soğutma modunda neden gec çalışır. Isitmaya alınca kompresör hemen devreye girdi. Ama sogutmada girmiyor. Gaz eksikligi sebep olabilir mi. Ve iç ünite fani neden yavaş ufler. Devrini Yükseltsemde hizlanmiyor
Klimalar soğutma modunda neden gec çalışır. Isitmaya alınca kompresör hemen devreye girdi. Ama sogutmada girmiyor. Gaz eksikligi sebep olabilir mi. Ve iç ünite fani neden yavaş ufler. Devrini Yükseltsemde hizlanmiyor
Dis ünite sensöru yok. Bugün sabah denedim hemen çalıştı. Tekrar ermez inşallah.
Inverter dışında hangi cihazlarin dış ünitesinde kart bulunur. Bi cihaz var. Inverter değil. Ama dış ünitede kart var trafo var ufak. Demir döküm cihaz
O zaman iç ünite sensörünü kontrol etmen gerekir set değeri 18 demişsin oda 23 25 demişsin devreye girmesi lazım. Gaz eksikliği bazı cihazlarda kompresörü devreye sokmaz ama bildiğim kadarıyla mitshubishilerde oluyor o olay diğer cihazlarda hiç başıma gelmedi. Birde termometreyi klimanın yanına koyup ölç belki klimanın olduğu yer daha serindir. Dış ünitede kartıda yine mitsubishi kullanıyor diğer markalarda görmedim ben
Gazını ölçmek çok sorun değil manometren yoksa birinden pensampermetre bul dış ünite sinyal kapağını aç faz kablosuna pens ampermetreyi tak, klimanın dış ünite yada iç ünitedeki etiketinde kaç amper çektiği yazıyordur pens ampermetredeki değerle etiket değerini karşılaştır eğer düşük bir değer gösterirse gazı eksiktir yada kompresöründe sıkıntı vardır. Bunu da netleştirmek için manometre şart basınçları görmen lazım ama değerler yakın çıkarsa kafanda soru işareti kalmamış olur