klimam ne soğutuyor ne ısıtıyor

Katılım
25 Nis 2014
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
46
arkadaşlar evine 12000bt lik klima taktım montajı kendim yaptım.ilk hafta kullandım sorunsuz soğutuyordu. sonra kapattım yaklasık 15 gün sonra denediğimde iç ünite calısıyor dış ünite calışıyor ama soğuk uflemiyor.
dış üniteyi inceledin fan ve kompresor calısıyor ama borulara ellediğimde soğukluk.terleme karlanma yok. gazımı kaçtı dedim. ama kompresorde halen gaz vardı .gaz sarj vanasındakı sipoba dokundum gaz basıncı var .sizce arıza nedir yardımlarınızı bekliyorum
klima dış ünite soğutmadığı halde calıştırdığımda yaklasık 10 dakika sonra komprosor ve fan duruyor belirlibir süre bekliyor ve tekrar calışıyor

ben amötör sekilde incelemelerimde kapasitor den süphelendim kendimce .kapasitorum uzerinde bizarcık yağsı bır tabaka gördüm kapak kısmından mı , içinden mi sızdı bilemiyorum üzerinde 20 uf kapasitorvar bunun sağlamlığınıda nasıl test edebiliriz arızaveya yapılması gerkenler hakkında yardımlarınızı bekliyorum

herkeze simdiden teşekkurler

aydın
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kapasitörde sıkıntı olsaydı kondenser fanınız yada kompresörünüz kalkış yapmazdı. Şahsi fikrim cihazınızın gazı eksik. Siboba dokunmakla gaz basıncını ölçemezsiniz. Ölçüm için manometreniz yoksa temin edip basıncınızı kontrol ediniz. bağlantı rekorlarını kontrol ediniz. hem iç hemde dış ünitenin rekorlarını. sarı yağlanma varsa bilinki kaçak var köpükle kontrol ediniz. Kaçağı tesbit ederseniz giderip gaz şarjı yapın.

kolay gelsin.
 
serkan bey bir sey sormak istiyorum :gaz olmadığı içi komprosor 10 dak calışıp kendiliğinden durur mu ? bu gazsızlığın sebebimidir?
borulardan ek yerlerinden sabunla kontrol ettim dış ünitede kontroledi.borular sağlamda fakat iç üniteden emin değilim iç ünitede kaçak testini ben yapabilirmiyim.iç ünitede kaçak testinasılyapılır biryontemı varmı acaba
teşekkurler
 
gözünüzden kaçmış olabilir belki ama başımıza çok geliyor.
Klima kumandasından cool seçeneğinin işaretli olmasına dikkat ediniz..
Eğer sadece soğutma problemi var ise sorununuz kesinlikla gaz ile alakalıdır.Gaz
basıncını kontrol ettirmeniz gerekli..iç ünite serpantinlerinde kaçak testini yapabilmeniz için
sistemin gazını toplanır,serpantinlere köpüklü uygulama yapılıp sisteme hava verildiğinde kaçak varsa
eğer ortaya çıkar..Sizin bunları alet edavatsız yapmanız ımkansız gibi görünüyor..Her klimacıda işini doğru
dürüst yapmıyor.Kaçağı sadece dış ünite bağlantı yerlerinde arıyorlar..Ama genelde iç ünite serpantinlerinde çıkıyor.
sonra gazı basıp tamam soğutuyor deyip çekip gidiyorlar.varsa tanıdığınız bir klimacınız cihaza baktırmanızda fayda var.
 
serkan bey bir sey sormak istiyorum :gaz olmadığı içi komprosor 10 dak calışıp kendiliğinden durur mu ? bu gazsızlığın sebebimidir?
borulardan ek yerlerinden sabunla kontrol ettim dış ünitede kontroledi.borular sağlamda fakat iç üniteden emin değilim iç ünitede kaçak testini ben yapabilirmiyim.iç ünitede kaçak testinasılyapılır biryontemı varmı acaba
teşekkurler

Dostum sistemde gaz eksikse eğer kompresörünüz çalışır. Kapalı kompresörler kendilerini dönüş gazı ile soğuturlar. sistemde gaz eksik olunca kendilerini dönüşten gelecek olsan soğuk gaz olmadığı için soğutamazlar. Bir süre sonra ( bu 10 dakikada olabilir 15 dakikada ne kadar gaz kaçtığına bağlı ) kompresör aşırı ısınacağı için kompresör iç ısıl termiği açarak duracaktır.

cihazda gaz olsa idi kompresör çalıştığında borularda ya ısınma yada soğuma belirtisi görmeliydiniz. Bu emareyi görmemenizde gazın eksik olduğuna işarettir. Bunun en akılcı tesbit yolu kompresör çalıştığında basıncın ölçülmesidir. Bu basınç bilgisi bize gaz eksik kaçak var gibi bir çok soruyu cevaplayacaktır. Belki gaz hiç kalmadı ve siz kaçak kontrolünde bundan dolayı kaçak göremiyorsunuz.

Dediğim gibi öncelikle gaz basıncını bilmemiz gerekir. Diğer türlü söyleyeceklerimiz olasılıklardan başka bişey olmayıp aklınızı dahada karıştıracaktır.
 
cok teşekkur ederim bugun dediklerinize dikkat edeceğim ve gerekli testleri yapacağım
 
arkadaşlar sistemde sıfır gaz kalmış.yanı borulardan mı iç üniteden mı kacak var inceleyeceğiz simdi
ama sistemde hiç gaz kalmamış :(
 
arkadaşlar sistemde sıfır gaz kalmış.yanı borulardan mı iç üniteden mı kacak var inceleyeceğiz simdi
ama sistemde hiç gaz kalmamış :(

Tahmin etmiştim. Boru ve ek noktalarındaki yağlanmalara dikkatinizi verin. Dış ünitede gördüğünüz yağlanmayada bakın.. Özellikle iç ünite boru bağlantılarınada bakın mümkünse sisteme azot basın bir kaç bar kaçak kontrolü yapın.

kolay gelsin.
 
serkan bey .iç ünite serpantinlerinde soktum azot basıncı ile test etme sansım olmadı ama birboruyu tıkayarakboruya alabildiğince hava bastım ve köpük kontrolu yaptım kacak bulamadım sanırım kacak borularda veya ekinden
serkan bey iç ünite kontrolu yeterlimidir bir sevise götüreyim kontrol için
.iç ünite serpantinlerinde nasılsa soktüm ne dersiniz
 
gemlikli_55 ,

iç ünite kontrolü yeterli değil. Bu sistemdeki kaçak nereden bulmak lazım. yoksa tekrar monte ettiğinizde kaçak ek noktalarında değilse yine kaçıracaktır. Açık konuşmak gerekirse ,

Ünite sökülü şekilde bir servise gitmesi durumunda servis oynanmış cihaz olması nedeniyle işi yapmak istemeyebilir. Yada normalde 50 tl ye yapılacak iş size olur 100 tl.. Size tavsiyem tanıdık bir servis varsa ona götürün ve sistemde kaçak olduğunu belirtip incelemelerini isteyebilirsiniz.

Durum sökülüp taşıma sonrasında gelişmesi nedeniyle arıza montaj sırasında oluştuğu belli. Tahminimce kaçak noktası rekor ek noktalarında olduğunu düşünüyorum. Ama montaz esnasında başka borularda hasar oluşma olasılığıda var.

Seçim sizin. Kaçağı bulup giderip cihaz monte edilecek. Sisteme hava girdiği için iyi bir vakum yapılacak. Sonrasında gaz şarjı yapılıp test edilecek. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,839
Mesajlar
920,897
Kullanıcılar
450,935
Son üye
oqzknt

Yeni konular

Geri
Üst