Koşu bandı mosfet yanması

onur.krtas

Üye
İyi günler kosu bandım bar baya ikinci el almıştık altis matrix 10 sene önce sürekli mosfet yakıyo tamire geliyo gidiyo bi türlü yapamadılar kendim bakıyım dedim yanan mosfeti değistirdim irfp460 ama 3 gün sonra yine yandı motor fazla sıcak değildi devredede mosfetin yanmaması için fan kullanmıştım ama yine yanmıştı ama sıcaktan değil nedeni ne olabilir başka bir mosfet taksam olurmu mosfetin önünde zener diyot var iki bacağından ölçtüğümdwn sonuç 0.25 çıkıyor ve multimetre ötüyor şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20241221_181738.jpg
    305.9 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20241210_183042.jpg
    178.8 KB · Görüntüleme: 16
Cevabınız için teşekkürler kartın orjinal devre şeması büyük ihtimal bulunmaz gibi mail attım ama geri dönüş olmayabilir veya devresizmi çalıştırsam motor saglam çünkü

Zeneri değiştirin. Kaçırıyor.
Koşu Bandını kullanımlar da, devamlı yağlamanız lazım. Bant ne çok sıkı ne çok gevşek olmamalı, motor zorlanmamalı...
Aşırı kilolu olanlar bandı kullanmasın.
Motor zorlanmasından mosfet yanar.
kartın orjinal devre şeması büyük ihtimal bulunmaz
Gerek yok. Malzemelerin sağlamlık ölçülerini yapmanız yeterli.

Mosfeti değiştirdikten sonra bakımı filan yapmıştım motor 30dk ısınıyor ama yine el değiyordu.Peki zener diyotun bozuk olması mosfeti yakar değilmi başka hangi parçalara bakmalıyım yine irfp460 mosfetmi takmalıyım

İkinci resim bulanık termal macunu sürüyormusun?
Plaka aluminyuma benzemiyor birde demir ise yetersiz kalır.
Dilimli yüzey alanı geniş soğutucu plaka lazım.

Baya sürdüm termal macun değistirdikten sonra plakası demir bende ısınmadan yanıyor zannediyordum ama yandığında mosfet soğuktu fan kullanmıştım.

Ekli dosyalar

• IMG_20241225_154319.jpg
    171.9 KB · Görüntüleme: 9
güzel insan, bu tür motorlar genelde 190 volt DC dir. iyi amper çekerler. ırfp460 bekli voltajı karşılar ama ampere dayanamayabilir. daha yüksek amperde olan denenebilir. zenerler kaçırıyorsa lütfen değiştiriniz. böyle mosfetlerin ayaklarında olan dirençler de değiştirilmeli. bakın ben düz tamirciyim, elektronik bilgi çok az. alaylı olarak bilgilerim doğrultusunda bilgi verebilirim. bir de köprü diyotun en solunda bir diyot var onu da kontrol ediniz lütfen.

Bu kadar mosfet yakmaya sürücü devresi nasıl hasar görmüyor hayret. Büyük ihtimal izole olmalı. Birde kartın arkasını görsek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…