ÇİZİMİ DEGİŞTİRDİM BU ÇİZİM OLURMU
 

Ekli dosyalar

  • cats.jpg
    116.4 KB · Görüntüleme: 67
Her fazda Sigorta vamış şeklinde bir gösterim olmuş. Tek çizgi çizip üzerine 3çizgi atacaksınız, yada tek çizik atıp üzerine 3 yazacaksınız (üç faz olduğunu göstermek için). Sembol doğru. 4 kutuplu şalter kullanılıyorsa bu 4P olarak belirtilir.
Genel uygulama bıçaklı sigortadır, size yapmanız gereken çizimi daha önce örnekle göstermiştim !
 
Son düzenleme:
Merhabalar, eskişehir de dağıtım a.ş. de Elektrik teknikeri olarak çalışmaktayım O.G.için "EKAT" belgesinede sahibim. şimdi senin soruna gelecek olursak farzı mısal bır bınaya şebeke bağlantısı yapılacak (3 faz 1 nötr) nabıyosun enerjiyi direkten alacaksak
direğe kofre panosu koyuyoruz(enh da olsa busonlu da olsa tmş de olsa fark etmez.) diregin üzerine tutturdugun kofre panosuna direkteki tellerden üç faz ı kullanacagın sıgortaya bağlıyosun çıkısınıda bınanın içindeki sayaç panosuna giden kabloya bağlıyorsun,
nötr'de piyasada u klemens diye adlandırılan klemensle köprülüyosun
(piyasada kofre şebeke arası kabloya kamçı adı verilir) toprak ise zaten her binaya müstakil çekildiğinden konuyla alakası yok (a.g. direginde en fazla 3 faz 1 nötr 1 de aydınlatma teli olur yani 5 tel)direkte toprak olmaz.
ok barayla falan kafanı karıstırma ...
 
20.mesajımda genel uygulamanın direk üzerinde kofra panosunda bıçaklı sigortalarla yapıldığını, topraklamanın ana sayaç panosundan bağımsız çıktığını belirtmiştim. Sn ibrahim1996 ısrarla TMŞ üzerine yoğunlaştığı için yaptığı çizimin hatalı olduğunu belirttim.
Saha dağıtım box'undan beslenen bazı binaların girişinde T.M.Ş'lide bıçaklı sigortalı da kofra panosu uygulamasına rastladığım oldu. Bu uygulamalarda nötr'ü U klemensle değil TMŞ'li kofra panosu içinde nötr barasında yapıldığına da rastladım.
Tabii ki istisnalar genel kaideyi bozmaz ama bu şekilde uygulamalarda var bilginize...
 
illaki ben de eskişehirde bu işi yaptığım için son dönemlerde direkten şebeke verdiğimiz abonelere kofre sigortası olarak tmş kullandırıyoruz. ki bencede termik manyetik şalter her zaman eski buşonlu yana enh sigortaya göre daha korunaklı
aynı şekikde bina içine taktırdığımız tmş ve yangın koruma içinde geçerli
iyi çalışmalar...
 
Kofra panolarımız harici yani dış mekanda kullanıldığından, rutubet,nem,don,aşırı ortam sıcaklığı olaylarından da olumsuz etkileneceğinden T.M.Ş uygulamasına sıcak bakmıyorum. T.M.Ş. uygulamasının tek avantajı üç fazı birden kesmesidir.
 
evet bu işin diğer yüzü ama iş ve can güvenliği düsünülürse farklı bir sonuç ortaya çıkar
artık mesken lerede üç faz verildiğini düşünürsek aksi bir durumda binanın komple enerjisiz kalması bence en doğrusudur ki bizim dağıtım panolarımızda bıle yük ayırıcısı yerine (bazı panolarda) tmş kullanılmakta
 

iyi diyorsunuz da benim ödevimde iç bağlantısı sorulmakta o yüzden tek hat çizilmeyecek
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…