Komşunun bozulmuş cihazını veya Elektrik işini yapmak :) Buyrun içeri

bir gün fabrika müdürümün bir arkadaşının sanayideki imalat makinasının bir sorunu varmış müdürüm rica etti mesai dışında bir bakabilirmisin dedi tabi olur dedim ve bakmaya gittim makina 3 gündür çalışmıyormuş biraz incelediğimde klemensin birinde kablonun birisi yerinden çıkmıştı taktım makina çalışmaya başladı takribi 10 dakikamı almuştı ve hiç bir zorluk olmamıştı adam çıkarttı geçmiş zaman 50 tl verdi almam dedim neticede 50 tl bana hem fazla geldi hemde ahlaki gelmedi çünkü müdürüm rica etmişti ama işyeri sahibi bana şunu dedi bu 5o tl az bile ama şu an üzerimde o kadar var demişti. bu makinanın 3 günlük üretim kaybı müşteri kaybı beni çok endişelendirmişti sana verdiğim bu para bunların yanında sakız parası kalırdı ve ben elektrikten hiç anlamam makinanın servisini çağırsam sadece yol masrafı olarak binlerce lira isterdi. sonuç olarak kendime hem güvenim geldi hemde bu 50 tl nin benim hakkım olduğunu anladım çünkü o kabloyu o klemense takmak için yıllarca okul okumuş ve yine bir o kadar iş tecrübesi kazanmıştım bunlar hiç kolay işler değildi o yüzden manevi olarak kendimizle ne kadar övünsek azdır maddiyata pek yansımasada.işimizi sevelim küçümsemeyelim ve okarda kendimizi geliştirelim bu ülkenin bize çok ihtiyacı var.
 
konuyu görünce; lise okurken sırf bölümümün adı Otomatik Kumanda diye bana bir sürü arızalı tv kumandamı yapar mısın diye soran akrabalarım geldi aklıma )
 
yaş 48 e geldi meslek hayaıda 30 gecti... bazen bu komşular öylesine çıldırtıyorki saçımı başımı yolasım geliyor... oturmuşum gecenin 11 de açmışım acacağımı yavaş yavaş içiyorum zön kapı ee bizim bulaşık bozuldu bir baksana... laa havle gecenin onbiri önümü çift görmeye başlamışım zate üzerimde şort atlet takım yok taklavat yok diyip sallıyorum... daha doğrusu aparmanımda sokakta çok kimseyi de komşu olarak görmedğimden sallamıyor işlerini sallıyorum..onlarda zate servis çağırıyorlar artık ama bir yan komşum birde alt komşum varki en kötü günlerimde yardımcı olduklarından gece bile olsa kalkıp gidiyorum.. hele alt komşumun kocası yurtdışında çalışıyor 4 tane çoçukla başbaşa anlasamda anlamasamda bir bakıyorum... komşu komşunu külüne muhtaaç ama artık kendilerine komşu diyipte komşuluktan nasibini almamış çakallara içimden el hareketi çekiyorum gözlerim kapalı...
 
işimizi sevelim küçümsemeyelim ve okarda kendimizi geliştirelim bu ülkenin bize çok ihtiyacı var.

Hocam valla ben sırf bu forum sayesinde büyük bir uyanış gerçekleştirdim.

Nasıl desem ufkumu açtı aslında. Hedeflerimi yükselttim.

Kafam çok karısık bir çok konuda dünya kadar eksiğim var ama en azından hedeflerimde var.

Forumdaki ilk zamanlarda attığım mesajlara bakınca kendime gülmeden geçemiyorum.

İnş. tecrube kazandıkça bilgimiz var oldukça bizde diğer insanlara daha çok yardımcı olabilicez.
 
Arkadaşlar geçmişte yaşadığım bir olayı da ben anlatayım.o zamanlar yaş 20-21 birgün akşam ın 8-9 u gibi kapı çalındı evde tekim tanımadığım bir teyze elinde fön makinası ile gelmiş. Komşum allah rızası için bu makinaya bir bak çalışmıyor dedi. ben yarın gelir alırım.makınanın arızasını giderdim. annem eve döndüğünde olayı anlatım makınayı tamir ettiğimi çalıştığını getiren teyzenin de tipini tarif ettim. bir gün sonra makınayı almaya gelen teyzeyi ne annem tanıdı nede komşularımız. Makınayı alıp allah razı olsun demiş ve ayrılmış. sonrada bir öğrendik ki yaklaşık 10 sokak ileri de bir zamanlar oturuyormuş.başka mahalleye taşınmış. ama beni nasıl buldu onu bir türlü bulamadım.sonuçta işi allah rızası için yapmıştım.
Bize bu tür işlerden yapılan duaların mesleğimizdeki tehlikelerden ve belalar dan uzak tuttuğuna inanırım. Herşey bazen para değildir.Eğer bu mesleği seviyorsanız bazen parayı ikinci plana atarsınız.
 

aynen katılırıyorum
 
Kiminin duası kiminin parası bazen hatır için çiğ tavuk yenir derler ya bu olsa gerek.para istenmez zaten dost çünkü o
 
kıymetli usta kardeşlerim..ustalık zor iştir malumunuz...aşagı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali...her işin bir zor tarafı var ama mesleklerde en zor iş ortak olan yani,para alabilme işidir..oda sanat ister.maharet ehli elbet elinin emegi,alnının terini yemelidir.helal olanıda budur..fakat heyhaaat ne mümkün adam seni boşamı çagırdı ki; para vermemek için elbet.dost dosta hiç para verirmi..halbuki kıymetli kardeşlerim dost dedigin parayı dosttan kazanmalıdır..düşman sana paramı kazandırır. ahhh bu bizim millet her işi tersinden görür dogrusu işine öyle gelir..bu iş dogrusu sömürü işidir..her ne işi olursa olsun alınteriyle kazanç en helal olanıdır ve dobraca istenmelidir.bunun duygusallıgı olmaz..haaa, adam gariptir baktınki parası pulu yok onu sırtında taşı..kiminin parası kiminin duası demişler..hoşçakalınız...kolay gelsin ..
 
herşey paramı? komşunun eş dostun bir ALLAH razı olsun demesi paha biçilemez...
 
herşeyden önce şimdiden söyleyeceklerimden özürdiliyorum ben 36 yaşındayım 17 yaşında mesleğe başladım 34 yaşına kadar yapmadığım hamallık kalmadı en son eniştemden 30 bin tl kazık yiyince herşeyi net görmeye ve anlamaya başladım 2 yıl önce balkona çıktım beni lambası bilgisayarı uydusu sobası v.s için çağıranın aaa...sını.....a...nınınını dümdüz gittim tüm herkesle kasıtlı olarak kavga ettim bu mevzu üzerine abim kardeşim dayım oğlu hala teyze komşu kivre aklınıza kim gelirse babamada çatacaktım ömrü az vefat etti edecek vebalinden dolayı sadece babama gıkım çıkmadı korkumdan sadece onun lamba soba ve uydusunu yapıyom arkadaşlar samimi söylüyorum ben cinnet geçirdim gerçekten buneya insanı eşek gibi kullanılırmı hiç biraz saygısı olur ama yok neyse bitti artık 2 yıldır kimse lambanın L sini sölemiyo artık kurtuldum şimdi karanfil çicek uzatıyolar almıyom eskiye dönmek istemiyom kabus bitti artık fabrikadayım 2000 ne yakın maaşım var kafam rahat hani kıymet bilseler zoruma gitmez boş gezdiğim zamanlarımda akşama kadar eş dost komşu dahil 6 bilgisayara format atar yapardım komikliğe bakın akşama sigara bulamazdım yaa insan bi sigara almazmı yaa okadarki beleşe alıştırmıştım NOT:adana sanayi sitesinde saraç elektrik var dilaver saraç aman dikkat tokatlanmayın çok sinsidir 100 bin lira tokat yiyecektim 2 bin tl ile ayıktım çok şükür son olarak genç nesile ne söylesenizde anlayamaz hiçkimse olay nedir biliyomusunuz herkes yaşayacak görecek öğrenecek ne anlatsanız boşş ben yaşayarak öğrendim şimdi desemki arkadaşıma sakın paranı almadan komşuna dayına dahi iş yapma açık konuş peşin konuş ne değişecek utanacak yine para almayacak canın sağolsun dayı ayıbediyon abla ne yaptıkki diyecek sizce ?
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…