Kombinin su eksiltmesi

kolay gelsin, kombim olmadığı için pek ilgilendiğim bir konu değil. ama abimin evinde kombi var. kendisi yatalak olduğu için evin ısısı önemli. kombi arıza vermişti, hz google sayesinde iki kere resetledim ama düzelmedi. sonra arıza kodundan su kaçağı olduğunu öğrendik. evde yedi tane petek vardı, kombide kaçak yok bende bütün petekleri kontrol ettim, en son arka odadaki peteğin vanasında ıslaklık fark ettim, garanti kapsamında olduğu için servis geldi ve sadece vananın somununu sıktı ve sorun çözüldü. bir kaç damla suyun kombiye hata verdirmesi beni çok şaşırtmıştı. lütfen peteklerinizi kontrol ediniz, belki sorun oradadır.

Kombici değilim ancak işim gereği az çok bilgim var.

Kombi üzerinde bir kaçak varsa olduğu yerde su kaçağı emareleri olurdu.

Emniyet ventili doğrudan gidere mi bağlı? Ventil sığdırıyor ise Su yavaş yavaş kaçırır. Kontrol edilmeli.

Su basıncının düşmesi bir noktada sızıntı kaçak olmalı.

Radyatörlerin etrafında bir kontrol yapın Su emaresi varsa kaçağı buldunuz demektir. Yoksa tesisatın sıva altı olan kısımlarda olma olasılığı var. En kötüsü de budur.

Twsisatın geçtiği yollara bakın laminant şişmesi yada fayans karo eklemlerinde nem emareleri varmı bakın.

Bir yıl önce de çalışan sistemde benimde başıma geldi koridoru kırdırmak zorunda kaldım.

tesisatın sıva altı olan kısımlarda olma olasılığı var. En kötüsü de budur.

Twsisatın geçtiği yollara bakın laminant şişmesi yada fayans karo eklemlerinde nem emareleri varmı bakın
Tüm tesisat ( laminant, seramik kır dök vs.vs.. )tabandan gittiği için, aklıma bile getirmiyorum .

Kombi Tam yoğuşmalı olduğu için gidere bağlıdır .( Ventil ne bilmiyorum)
Tahminim, tankın havasının azlığı yönündedir.
Öncelikle; cihaz garanti de ..servis bakıp , kontrol etsin.
İnşaallah basit tip bir arıza dır.
Sonrasına bakarız...
Yanıt verip, yardımcı olanlara teşekkür ederim.

Basınç düşürücü Daire girişinde var.
Eve taşınmadan önce taktırmıştım.

( serkan_48 ) Tesisatın sıva altı olan kısımlarda olma olasılığı var .

En kötüsü de budur.

Kombi çalıştırma olmadan su eksilmesi yapıyor mu ?
Zor testler .
Sabır ( zaman ) ve özveri ( sıcak su mahrum ) ister .
Yazın test .

Fotodaki vanalar kapatıp tesisat testi .
Tabiki bu vanalar önem taşıyor .

Öyle vana sistemi kurulmuyor .
Böyle vana sistemi ile test ...

Sanırım bu vana sistemi kurulması fayda sağlayacaktır düşüncesindeyim .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

Vana sisteminde sorun yok
Kontrol edemediğim 1 oda hariç, petekler de de nem, ıslaklık gibi bir durum yok.
Kollektiör de de nem, ıslaklık yok

Geceleri kombiyi kapatırım. Sabah açtığımda (4-5 gün sonrası) basınç 1 barın altına düşmüş oluyor.
Dün gece kombiye su verdim, basınç 2.2 bar dı.

Son düzenleme:
Muhsin hocam geçen sene benzer durum benimde başıma geldi bizim sorun genleşme tankından çıktı. İnşallah sizin sorunda görünür bir yerlerden çıkar. Benim petek yok yerden ısıtma sistemi var kapı stopiyeri almıştım, parkeye vidalanan tiplerden, tam stopiyeri vidalım ki birden parkenin altındaki borular aklıma geldi başımdan aşağı kaynar sular... Bakalım bir dahaki kışa belli olur boruya denk gelip gelmediği dedim, Allah tan denk gelmemiş. Sizde de tesisat boruları kenarlardan gidiyorsa pervazların çivileri falan denk gelme ihtimali aklıma geldi.. Galiba eve yeni taşınmıştınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…