Kombiyi akşam 6'dan gece 12'e kadar çalıştırıyorum. Çok fazla uğraşmadan kombi mesela 4 gibi start alıp ben geldiğimde sıcak olmasını istiyorum. Zamanlayıcı prizle bu iş halledilir gibi gözüküyor. Fakat sorum , kombinin direk enerjisinin kesilmesi problem yaratır mı? Internette pek tavsiye edilmemiş ama sanki uzun süreli kullanım için , pompa donabilir vs denmiş.
Kombiyi akşam 6'dan gece 12'e kadar çalıştırıyorum. Çok fazla uğraşmadan kombi mesela 4 gibi start alıp ben geldiğimde sıcak olmasını istiyorum. Zamanlayıcı prizle bu iş halledilir gibi gözüküyor. Fakat sorum , kombinin direk enerjisinin kesilmesi problem yaratır mı? Internette pek tavsiye edilmemiş ama sanki uzun süreli kullanım için , pompa donabilir vs denmiş.
Bu işin en temizi cosa takmak. Letgoda 200 TL civarına bulabilirsiniz. İstediğiniz yerden istediğiniz zaman hatta otomatik olarak açıp kapatabilir siniz.
https://tr.aliexpress.com/item/1005...-1;8.49;-1;-1@salePrice;USD;search-mainSearch
Bir tane bu cihazdan al,kombinin termostat girişine tak.ister zamanlanmış açma kapama yap,istersen cep telefonundan kendin aç kapa.
Termostat girişine bagladıgınız zaman sıcak su kullanırken bir sorun çıkarmadan(yani kapalı konumda ikende)sıcak su kullanabilirsiniz.
Eger kombinin enerjisini keserseniz,kapalı modda sıcak su kullamazsınız.