Merhaba değerli meslektaşlarım

gruparge ekibi olarak bir program geliştirdik, bu programda her kesin katkıları mevcuttur.

sisteminiz gerekli olan kondansatör veya reaktör güçlerini hesaplar
tense rgt12 güç akış grafiğindeki örnekleri programa girerek sisteminizin ihtiyacı olan kondansatör veya reaktör güçlerini hesaplayabilirsiniz
veya reaktif güç kontrol rolenizin reaktif güç bölümündeki anlık veya zaman zaman aldığınız verileri (kompanze edilememiş verileri) programa girerek sisteminize ne kadar kondansatör veya reaktör güçlerini hesaplayabilirsiniz.

Artık kompanzasyon çok kolay

Saygılar
bu program için özellikler Şamil çelik ve ilker olgun'a teşekkür ederiz
 

Ekli dosyalar

  • Tense_OptKon.rar
    497.2 KB · Görüntüleme: 1,126
  • optkon1.jpg
    97.3 KB · Görüntüleme: 630
  • optkon2.jpg
    82.8 KB · Görüntüleme: 576
  • optkon3.jpg
    83 KB · Görüntüleme: 356
Moderatör tarafında düzenlendi:
gruparge deki cocuklar bu program için bayagı ugrasmıslar ve free olarak forma gondermisler , cok sag olun , umarım insanlara faydalı olur
 
Son düzenleme:
Güner Demir, Şamil Çelik ve İlker Olgun'u ve tabiiki de gruparge ekibini çalışmalarından dolayı kutlamak gerekir. Çünkü bütün çalışmaları ve ürünleri neredeyse gözlerimizin önünde gelişti. İsteklerimize kulak verdiler. Sırça köşklerinde oturanlara duyurulur...

Kondansatör Seçme Programını ve kullanarak artık kompanzasyon panolarında doğru kademe oluşturması hepimiz için daha kolay.

Programa ne kadar çok veri girersek bilgiler o kadar doğru işleniyor.
Hem sabit kondansatör gücünü, hem gerekli trifaze kademeleri, hem difaze kademeleri, hem monofaze kademeleri bildiriyor. Hem de başka rölelerde olmayan reaktör olayını kolaylaştırıp gücünü ve bağlantı şeklini de (sabit, trifaze, difaze, monofaze ) belirtiyor (Bu reaktör, harmonik için değil, sayacın kapasitif yazmaması için!)

Daha ne olsun.

İş programa girecek verileri ayarlamaya kalıyor. Onu da ya bir analizörden bakacaz. İşletmede ne kadar sürede hangi güçler ne kadar çekilmiş diye. Ya da tense röleyi takacaz işletmeye. Bir müddet çalışıp, verileri kaydedip bizim o verileri programa girip, kademelerde düzenleme yapmamızı bekleyecek. Kademeler uygunsa zeten uğraşmaya gerek yok.

Programın hassasiyetini de tolerans aralığındana ayarlayabiliyoruz. % değeri artırdıkça kademe sayısı azalıyor (Bu durumda hassas kompanzasyon yapılamayabilir, denemek lazım.). % değeri azalttıkça da kademe sayısı ve çeşitliliği artıyor. İşletme gücüne ve ceza sınırına göre kademe sayısında ve çeşitliliğinde orta yol bulunur bu sayede.
Dengeli yüklerde bir şekilde kademeler tutturuluyordu. Olay aşırı dengesiz yüklerde uygun monofaze kademeyi zaman kaybetmeden bulmak. Bu da artık kolay herkes için.
 
Grup Arge'yi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Programın güç analizi konusunda çok faydalı olacağına inanıyorum. Kullanıcılar baz alınarak yapılan çalışmalar daima iyi sonuçlar verecektir. Emeklerinize sağlık. İyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar,hata bendemi bilmiyorum?15 KB lık bir şey iniyor.O da açılmıyor.Neden olabilir?
 
İyi Seneler Herkese
Yanlış anlamazsanız birşey sorucam; ben programı indirdim ve bir örnek yapmak için manuel kvar değerleri girdim. 10 15 ve 12 kvar girdiğim değerler. program rst değeri 10 kvar s fazı 5 kvar t fazı 2 kvar dedi. rst ofset faz başı mı güç değeri mi demek.
2. sorum da şu olucak aynı örneğin altına bir tane değer daha girdim ama bu durum için trifaze grup belirlemedi sadece monofaze belirledi.Trifaze taban belirlemediği için monofaze kondansatör güçleri büyük oldu.
Bir incelerseniz iyi olur bence.İyi çalışmalar
 
Öncelikle ilginize teşekkürler. Bu programın gelişmesi içi bu tür geribildirimleri her zaman bekliyoruz ve önemsiyoruz.
Sorularınıza gelecek olursak; 'rst ofset' faz başına düşen değeri gösteriyor. Yani bunun 3 katı büyüklükte bir trifaze kondansatör bağlanması gerekiyor. Eğer bu değer çok büyükse kademeler arasında paylaştırılabilir.

2. sorunuz için de şunu söyleyebiliriz: programın çalışma algoritması sistemin genelini dikkate aldığı için böyle bir sonuç veriyor. Ama tolerans değeri değiştirilerek çözümün hassasiyeti azaltılabilir. Böylece önerilen monofaze kondansatörler azalacaktır. Ama daha hassas kompanzasyon ihtiyacı olan yerlerde bu şekilde bir çözüm bazen zorunlu olabilir. Kullanıcı kendi ihtiyacına göre tolerans değerini değiştirerek bunu kontrol edebilir.
 
Sayın msamilçelik
Ofset yerine gerekli açıklamayı yazarsanız kullanıcılar daha iyi anlıyacaktır.Birde şunu yaparsanız program çok daha verimli olucaktır.Şimdi programa 2 farklı durum değeri girdim ama program ilk girdiğim durum değerindeki trifaze grubu baz aldı yani 2.durum için taban trifaze belirlemedi ve sonuca monofaze ilave yaparak ulaştı.Bu da bir çözüm ama tabanı 2. duruma göre seçseydi daha küçük monofazeler kullanıcaktı.Tabi bunlar tavsiye takdiri size kalmış.İyi çalışmalar dilerim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…