Güner Demir, Şamil Çelik ve İlker Olgun'u ve tabiiki de gruparge ekibini çalışmalarından dolayı kutlamak gerekir. Çünkü bütün çalışmaları ve ürünleri neredeyse gözlerimizin önünde gelişti. İsteklerimize kulak verdiler. Sırça köşklerinde oturanlara duyurulur...
Kondansatör Seçme Programını ve kullanarak artık kompanzasyon panolarında doğru kademe oluşturması hepimiz için daha kolay.
Programa ne kadar çok veri girersek bilgiler o kadar doğru işleniyor.
Hem sabit kondansatör gücünü, hem gerekli trifaze kademeleri, hem difaze kademeleri, hem monofaze kademeleri bildiriyor. Hem de başka rölelerde olmayan reaktör olayını kolaylaştırıp gücünü ve bağlantı şeklini de (sabit, trifaze, difaze, monofaze ) belirtiyor (Bu reaktör, harmonik için değil, sayacın kapasitif yazmaması için!)
Daha ne olsun.
İş programa girecek verileri ayarlamaya kalıyor. Onu da ya bir analizörden bakacaz. İşletmede ne kadar sürede hangi güçler ne kadar çekilmiş diye. Ya da tense röleyi takacaz işletmeye. Bir müddet çalışıp, verileri kaydedip bizim o verileri programa girip, kademelerde düzenleme yapmamızı bekleyecek. Kademeler uygunsa zeten uğraşmaya gerek yok.
Programın hassasiyetini de tolerans aralığındana ayarlayabiliyoruz. % değeri artırdıkça kademe sayısı azalıyor (Bu durumda hassas kompanzasyon yapılamayabilir, denemek lazım.). % değeri azalttıkça da kademe sayısı ve çeşitliliği artıyor. İşletme gücüne ve ceza sınırına göre kademe sayısında ve çeşitliliğinde orta yol bulunur bu sayede.
Dengeli yüklerde bir şekilde kademeler tutturuluyordu. Olay aşırı dengesiz yüklerde uygun monofaze kademeyi zaman kaybetmeden bulmak. Bu da artık kolay herkes için.