kompanzasyon bakalım siz ne düsünüyorsunuz

Ozman reaktör biraz karışık ona sonra girelim ustam önce şu kompanzasyonu tam bir çözelim önen sonra

Karışık falan değil gayet basit.
Sistemimiz genelde endüktif ve ohmik yüklerden oluşur, sistemdeki endüktifi yok etmek için otomatik kompanzasyon sistemi hesap yapar gerekli olan kondansatörü devreye sokar.
Sistemde sadece led v.s. kapasitif yük varsa bunu yok etmek içinde endüktif yük bankı (reaktör) devreye alınır.
Sistemde endüktif yük fazla ve bunun yanında led aydınlatma kapasitif yük var ise endüktif yükün etkisi azalır. Örnek sistemde 50kVAr endüktif yük var ledlerde 5kVAr kapasitif etki gösteriyorsa sistem toplamda 45kVAr endüktif etki gösterir.

Sont reaktörde aynı kondansator gibi mi bağlanıyor veya normal kondansator gibi mi devreye aliniyor

Elektropanlar,çalıştığı sürece ! oldukça başarılı.1 yılda 3 defa değiştirdim,en sonunda da başka marka ile değiştirdim !

Hakan abi yazdığın yazıda bir şey dikkatimi çekti cosfi 0,75 yazmışsın ama burası otel ve aydınlatma ağırlıklıdır.Eğer aydınlatma flüoresan lamba ise cosfi0,55 e düşmez mi?Bir tabloda flüoresan balastlarının cosfi değerini 0.55 olarak gördüm.Doğru mudur bu değer eğer doğruysa mevcut cosfi yi 0,55 kabul edip ona göre hesaplamak gerekmez mi abi

Yok gerekmez çünkü çok sayıda kapasitif özellikte alıcı (Led) var sistemde. Ayrıca hesabımda mevcut cosfi'yi 0,7 almıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…