Arkadaşlar merhaba,
Aylık tüketimi 30.000 Kwh civarı olan bir tesiste endüktif güç %8-9 arası oranda tüketilirken, kapasitif güç %0,30-0,70 oranında olmaktadır. 12 kademeli bir kompanzasyon sistemimiz var. 6sı 3 faz 6 sı tek faz düzenlenmiş. Rölede okunan faz akımları çok dengesiz. CosQ 0,99-1 arasında. İlk kademe kondansatör gücü 1,5 Kvar dır. (işe yeni başladım dokundurmuyorlar zor açtırdım panoyu bile) Edinebildiğim bilgiler bu kadar ama aklıma takılan konu şu oldu. Kapasitif güç çok az görünüyor Endüktif biraz fazla(sınır değere yaklaşmamış ama enerji verimliliği bakımından aklıma takıldı.) 1 senedir bu düzende devam etmişler. Bu konuda fikire ihtiyacım var, bu düzenin anlamı nedir? Kondansatörler yetersiz mi kalıyor? Röleye cosQ 1 girildiği için ve hesapta da 1 e yakın olduğu için kondansatöre gerek duymuyor mu? Endüktif reaktifi düşürsek daha verimli bir sistem oluşturmaz mıyız? Yapılması gerekenler ve incelenmesi gereken noktalar nelerdir? Aklımdakileri tam yazabildim mi bilmiyorum ama eksik yanlış yazdıysam cevaplarınızla bulacağız inşallah
Hayırlı günler.