kompanzasyon hakkında.

sinan__

Üye
arkadaşlar kompanzasyonda anlamak ıstedıgım bkonu,daha dogrusu konunun ozu olan konu,kondansatorlerın aktıf ve raktıf guce nasıl etkı ettıgı.yenıyım bu konularda.sorum belkı ustalar için kolay gelebılır ama,yenı baslayan bırı olarak cevap beklıyorum.tesekkurler şimdiden

sn sinan;
google " kompanzasyon nedir " , "kompanzasyon neden yapılır" ..vs benzer sorulara herkesin anlıyacağı şekilde sayfalarca cevap yazmış........................................

tesekkurler arkadaşlar.ama forumda kompanzasyonda kondansatorlerle ılgılı olarak -------------------- Statik Faz Kaydırıcılar (Kondansatörler)
Kondansatörler, statik faz kaydırıcılardır. Kondansatörlerin bakım masrafının olmaması, ekonomik olmaları nedeni ile günümüzde reaktif güç kompanzasyonunda kullanılmaktadırlar.

İleride bahsedeceğimiz kompanzasyon konuları, statik faz kaydırıcı olan kondansatörler ile yapılan kompanzasyondur----------dıyor ve gerısı de benım anlayacagım gıbı,yanı yenı bırının anlayacagı gıbı seyler degıl tam olarak.ben sadece bılenlere basıt bır soru sordum eger yanıtlarsanız dıye vede forumda araştırmaya devam edıyorum zaten.benım bıldıgım kadarıyle kondansatorler enerjıyı bır anlık depolama yetenegi olan aletlerdir.kompanzasyonda bu iş nasıl oluyor.onu soruyorum sadece.saygılar

sn sinan;
google " kompanzasyon nedir " , "kompanzasyon neden yapılır" ..vs benzer sorulara herkesin anlıyacağı şekilde sayfalarca cevap yazmış........................................ sayın ht2lgl rumuzlu arkadaşım.google yazdım zaten oda buraya yonlendırdı beni.ikincisi ben soru sordum cevaplar veya cevaplamazsın o senın bılecegın bır ıstır.bu bır forum sıtesı ınsanların bılmedıklerı seylerı ogrenmek ve bılgılerını paylaşmak için kullanımda.bılsem ve bulsam zaten sormem oyle degılmı.yınede tesekkur ederım yol gosterdıgın için.

Forum istatistikleri

Konular
129,842
Kullanıcılar
452,690
Son üye
Sessiz_adam

Yeni konular

Geri