Öncelikle herkese merhaba, Elektrik-Elektrik Mühendisiyim yeni mezunum ve bulunduğum şehirde yeni bir işe başladım.Yaklaşık 1 aydır çalışıyorum. Fabrika da tek eem i benim. Sizlere şöyle bir sorum olacak
Geldiğim günden beri sayaç takiplerini ben yapıp kompanzasyon değerlerini hesaplıyorum. 22 Ağustosta işe başladım ve işe başladığım zaman ki kapasitif değerim ortalama 19 % lardaydı ay sonu olduğu için manuel olarak kapasitörlerin çoğunu kapattım. Sonraki ay geldi (01.09.2019 ) Hergün aynı titizlikle gidip sayaçları alıyorum. 580 sayacım devamlı olarak artarken 880 sayacım kımıldamıyor. (Ayın başında yaptığım hesaplara göre kapattığım kondansatörleri auto moduna aldım ki ayarladığım değere göre otomatik olarak devreye kondansatör alsın ve çıkarsın). Ancak şöyle bi durum ortaya çıktı, auto modda olan kondansatörlerimin devreye girmediğini düşündüm. Çünkü çalıştığım şirkette hiç bi zaman kompanzasyonla tam anlamıyla ilgilenilmemiş, kondansatörlere giden kontakların çoğu yanık, şartelleri gitmiş şekilde olduğundan dolayı olduğunu da düşündüğüm bu sorun daha da karmaşık bi hal almaya başladı şöyle ki. 2 gündür verileri alıyorum ve işliyorum. 880 sayacım da artma olmuyor 177.531 177.531. Bende bir hata olduğuu düşünüp. Manuel olarak açtım kondansatölerin bazılarını ancak yaklaşık 8 saattir fabrika çalışmakta ve hiç bir makina da durma söz konusu değilken neden 880 sayacım yaklaşık 8 saat boyunca artmamış olabilir ? Sayaç bozuk olabilir mi ? (Manuel olarak aldığım kondansatörlerden hepsinin yanık ya da kontaktörünün patlak olduğunu düşünmüyorum) Eğer sayaç bozuk ise bunu kime bildirmem gerekir ? .