Kompanzasyon Sistemleri ve Problemleri

Merhaba Soner Bey

kusura bakmayın yoğunluktan mesajınızı geç gördüm.
dilerseniz fiyat listemi göndereyim. fakat buradan uygun olmayabilir.
gokhanolgun@dycom.com.tr mail adresime bilgilerinizi gönderebilirseniz gerekli dosyaları iletebilirim.
Sadece öğrenmek istediğim; 600kvar gücü monofaze sağlamak tabiki maliyetli olacaktır. en doğrusu dengesizlik boyutu tespit edilerek, o oranda monofaze, geri kalanını difaze veya trifaze güçlerle sağlamak olacaktır.

Hayırlı çalışmalar dilerim
Gökhan OLGUN
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Kurulu güç 45 kw dediğinize göre tesisinizdeki motor sayısının fazla olmadığı anlaşılıyor hızlı devreye girip çıkan motorlarınıza (münferit) kompanzasyon yapmanız çok daha ekonomik olacaktır. Saygılarımla...
 
Sn.TEDAŞ,benzer bir sorun ile karşılaşmıştım.Panoda entes röle vardı.Motorların büyük bazılarına münferit kompanzasyon yaptım merkezi de çalışıyor idi.Oranlar end.0.30, kap.018 lerde geziyordu. Yeni döneme uyum sağlamak için kael varkombi 12 taktım,sadece ofis için monofaze 0.22 kvar kademe oluşturdum.O kadar. Şimdi oranlar end.0.9, kap.0.4.
Önce VARKOMBİ 12 yi uygun değerde klas 0.5 akım trafoları ile bağlayın,röle size yol gösterir.
kökten çözüm derseniz ileride harmonik yaptırımlar da olacak Gökhan beyin DYCOM u kafama yatıyor ama henüz tecrübe edinemedim.
 
Valla konuyla pek alakası yok ama
Dycomu yapan arkadaşlar sitelerini değiştirse iyi olur. İlkokul öğrencilerinin yaptığı sitelere benziyo. Sağlam bi firmanın sağlam bi sitesi olmalı bence.
 
selimbey arkadaşın DYCOM web sitesi hakkındaki görüşüne katılıyorum.Gökhan bey biran önce duruma el koymalısınız.
 
teşekürler teknik adam41 motorlar 11kw 7kw 4kw 4kw 2.5kw 1.5kw 1.5kw 7adet motor var 7kw ve4kw motorlar hidrolik pompa motorları bunlar devrede devamlı çalışıyor ama pres yaparken bu iki motor hidrolik pompaladığı için amperleri sık sık değişiyor.
 
merhabalar
benim bir kaç sorum olacak
1. işletmede trafo güçünün yüzde 25 kullanıyoruz. Bu kullanım kompanzasyonu etkiler mi?
2. işletmezde 2 tane kompanzasyon var. Bir tanesinde hiç bir sorunuz yok .Diğerinde ise her bir haftada bir kontaktör yapışmakta. Kontaktörleri büyüttük bir sonuç alamadık.Neden kontaktör yapışmakta?
 
Yapışan kademlerin deşarj dirençlerini kontrol ediniz, hızlı yüklerden dolayı sık devreye girip çıkma var ise kontaktörlerde..
 

1.a.) Akım trofosu tam yüke göre seçileceği için, ana koldan geçen akım azalacak ve röleye akım bilgisi az gidecektir. İşletmede sadece küçük yükler olduğunda röle bu yükleri göremeyecek ve gerekli kompanzasyonu tam olarak yapamayacaktır / yapmakta zorlanacaktır.
1.b.) Kademe güçleri tam yüke göre seçileceği için ilk tesiste, küçük yükler için uygun kademe bulunması zorlaşacaktır.

2.a.) Sn. dinamik'in de dediği gibi kondansatör tam deşarj olamadan tekrar devreye girerse kontaktör yapışması yaşanır. Deşarj ünitelerinizi kontrol edin / veya edinin.
2.b.) Rölenin deşarj süresini birkaç saniye uzatın.
2.c.) Yapışan kademe güçlerinden birden fazla bulundurmaya gayret gösterin. Bazı röle markalarında, aynı güçten birden fazla varsa eğer, eşyaşlanmayı sağlamak için kademeleri devreye alırken (aynı güçteki değerler için) sıralama uygulamakta.
2.d.) Kompanzasyon kontaktörü kullanın.
 
arkadaşlar L1-L2-L3 akımlarından L2 akım okunmuyo sistem yeni entes rg3 12 cs bi ara kendiliğinden düzeldi sayacı değişmem gerekiyordu sayaç ve tmş değiştikten sonra tekrar bozuldu L2 akım yok faz ve k-l uçları dedektör ve ölçü aleti ile kontrol ediyorum herşey doğru yinede yok. akım trafoları 1 hafta boşta kaldı patlamış olabilirmi ne yapmam gerekiyor. diğer sorunlar ise
1-sayaç henüz 4 günlük ama kapasitif yazıyo
2-role geç bırakıyo
3-11 kw pres motoru anlık olarak amper değişitiriyor boşta çalışırken 6 amper hurdalığı sıkıştırıp ezmeye başlarken 33 ampere kadar çıkıp roleye kondanstör çektiriyor ancak 33 amperden 6 ampere hemen düşüp kondanstörü role geç bıraktırıyo buda kapasitife neden oluyo
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…