kompanzasyon sorunu yardım

seric

Üye
Katılım
11 Şub 2008
Mesajlar
95
Puanları
1
arkadaşlar bir işletmenin ceza sorunu var çözmeye çalışıyorum sistem gündüzleri aktif olan bi yer faal olan 3 torna 1 freze 1 radyal gibi makinalar var.son olarak yaptığım makina üzerlerine motorlarla devreye giren kondansatörler bağladım(güçlerine uygun)sonucu göreceğiz fakat sistemin geceleyin devrede olan geniş bir alanı kaplayan dış aydınlatmaları var yaklaşık 20-25 tane akımlarını ölçtüm 20-22 amper gibi çekiyor.tek fazdan beslenmiş bu sisteme de monofaze kondansatör bağlamak istiyorum.bana marka ve ürün kodu verebilirmisiniz.ayrıca 2 faz kaynak makinalarını kompanze edebilirmiyiz? bi şekilde bilgi lütfen hepinize kolay gelsin,iyi çalışmalar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kaynak makinası kompanzasyonunu,klasik kompanzason ile çözmek çok zordur.Başka çö-
zümler düşünmenizde yarar var.Harici aydınlatma için,münferit komanzasyon düşünebilir-
siniz.Kullandığınız ampul tipine bağlı olarak,kullanmanız gereken kondansatör özellileri fo-
rumumuzda yayınlandı,oradan bulabilirsiniz.
 
bence yüklerinizin monafaze kısmını güç tespiti yaparak belirleyip buna göre kondansatör bağlamalısınız üç faz üzerinden zaten kondansatör gücü bellidir .
 
Motor yüklerini hallettiyseniz, ger,ye kaynak makinası ve aydınlatma kalıyor.
Kaynak makinasının kompanzasyonu fahri yetiş'in de dediği gibi kontaktörlü sistemlerle çözülemiyor.
Aydınlatma için ise lambaların çektiği akımdan ziyade, güçleri ve tiplari gerekli. Sadece lambala çalışırken sistemin cosfi'sini ve toplam lamba gücünü bilirsek hesap yaparız. Ama lamba tiplerine göre de kondansatör bağlanabilir. Bunun için şu konyu bir inceleyin: https://www.kontrolkalemi.com/forum/kompanzasyon/12758-lambalarda-kondansator-hesaplama.html
 
sen entes marka rg3 bilgisayar haberleşmeli reaktif güç kontrol rölesi kullan bu röle ile sistemdeki 3 fazı ayrı ayrı konpanze edebilirsin çünkü senin sistemde fazlar üzerindeki yükler dengesiz bu röle ile sistemdeki fazları ayrı ayrı konpanze edebilirsin
 
çevre aydınlatma geniş bir alana yayıldığı için ve hepside direk tipi olduğundan güçlerini belirlemem çok zor o yüzden sadece akımını ölçebildim ama hepside civa buharlı S3.cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

________________________________

arkadaşlar birde şunu merak ediyorum;3 faz kondansatörleri 1 faza bağlayabilirmiyiz.yani 2 ucunu köprülesek nötr versek diğer ucada faz versek o fazı kompanze etmiş olurmuyuz?deneyen varmı?veya 3 fazlı bi kondansatörün içini açsak ve üçgen bağlı olan kondansatörleri tek tek kullansak olurmu?iç yapısını açıp görmedim bilgisi olan varmı?iyi çalışmalar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
selam arkadaşım ben monofaze kondansatör kullanacağım zaman trifaze kondansatörü dönüştürüp yapıyorum.bağlantı şekli dediğin gibi ama trifaze kondansatör dönüşüm oranını biliyormusun? trifaze kondansatör gücü 2,5 kvar ise mono faze yaptığın zaman bu güç % 22 oluyor yani 0,55 kvar oluyor.

_______________________________

çevre aydınlatmayı 3 faz olarak yapabilme ihtimalin varmı. dengeleme yapmadığın sürece kalıcı çözüm uygulayamazsın mono faze kondansatör yeterli olmayabilir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşım trifaz bağlantını monofaz olarak bağlanmasının şekilleriyle var yanında yoksa ekleyelim
 
Trifaze sistemi Monofaze komp . çevirirken Ben Konserve gibi açıyorum trifaze kondansatörü Üçgen köprülerini söküp Faz-Nötr bağlıyorum... Çoğunlukla ekstra masraf açmamak için böyle yapıyorum..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…