Eskici09 arkadaşa katılıyorum. Arkadaş doğru tespit yapmış. Sizin sistem zaten endüktif gidiyor neden ekstra endüktif yük bağlamak gereği duymuşlar ki ?Hocam tamam şönt reaktör çözümdür, katılıyorum. Fakat mevcut kompanzasyon sisteminizde sıkıntı var ki baktığımda endüktiften yana sorun yaşıyorsunuz , lütfen yanlışım varsa düzeltsinler ; yani endüktiften sorun yaşamak demek kondansatörleriniz yetersiz geliyor demek yani güç faktörünüz 0.8-0.9 aralığında gibi 1'e yakın değil , siz şimdi şönt reaktör bağladığınızda röle zaten şönt reaktörleri devreye almayacak yani sisteminizde bişey değişmeyecek. Bana göre size ilk tavsiyem güç faktörünüzü kontrol edin hangi aralıkta, kontaktörlerinizi kontrol edin 3 fazıda geçiriyor mu, eğer geçiriyorsa kondansatörlerde ki 3 fazdaki akımları ölçün değerler normal mi ? Çünkü bu durum kondansatörlerin yetersizliğinden kaynaklanıyor.
akım ve gerilim arasındaki faz açısı 0 olmalıdır. cos0 = 1'dir. Bu yüzden güç faktörün 1 olması gerekir kısaca.Kontaktörleri kontrol ettirdiğimde herhangi bir sorun yok dediler.
Sistemde ki end. oran yüksek olduğu için kapasitifi yükseltmek mi gerekiyor ?
Güç faktörünün kontrolünün nasıl yapabilirim ve almam gereken doğru değer nedir ?
Ve bu yaşadığımız sorun normal mi ? sadece 9 gün kadar çalışmamış olması mı buna sebep olmuş olabilir ?
Yapar, OG den kompanzasyon yapmak kesin çözüm olur.güneş enerji sistemi kurulu olması sebeplerde bir değişiklik yapar mı ? Fabrika çatısında güneş enerji sistemi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?