kompanzasyon yardım

merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var..sisteme yeni prophi röle ile kompanze etmeye başladımm.fakat günlük reaktif oranı aşıyorum.röleyiayarlıyorum bu sefer kapasitif yükseliyor..en son bu gün ayarladım hem reaktif hemde kapasitif yükseldi...ben nerede yanlış yapıyorum lütfen söyleyin.
kompanzasyon:88,5 kvar
kademeler:
1-2,5
2-5
3-10
4-10
5-30
6-30
sabit 1kvar
akım trafosu:250/5

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
merhabalar,entes rg3-12c serisi röle (yada muadili olan röleler) ile monofaze - trifaze kondansatör uygulaması ile sorununu çözebilirisin .kolay gelsin

Profi röle,referansı tek fazdan alarak çalıştığı için,ancak fazların dengeli yüklendiği sistemlerde etkili olur.
Sizin fazlarınız dengesiz yükleniyor ise,kompanzasyonunuzun etkili çalışması zor olur.O nedenle,kom-
panze arkadaşımın da tavsiye ettiği gibi tek fazlı kondansatörleri devreye alabilen tip röle kullanmalısı-
nız.Bu işlemi yapar iken,ana devrenize bir analizör koyarak,ondan aldığınız bilgiler doğrultusunda karar
verebilirsiniz.RG3-12C/CS ,Varkombi 12 gibi rölelerde istifade edeceğiniz değerler olduğu için,bunları kul-
lanmanız halinde analizör koymanız gerekmeyebilir.Şayet sisteminizin dengeli olduğundan emin değilseniz
Profi röleyi kesin olarak değiştirmeniz gerekir.

ARKADSLAR sadece bir fazda küçük bir dengesizlil var cok büyük bir denge sorunu yok sistemde...prophi röle piyasanın en iyiy rölelerinde biri bu soronu bu röleyle çözmem gerekiyor ...daha önceki relede bu sorunu görmedim..prophiyi takınca böyle oldu..bir türlü sistemi kompanze edemedim...prophi ayarlarını yanlış girmiş olabilirmiyim..

Profinin kullanım kitapçığı 100 sayfalık bir kitap ( forumda olduğunu zannediyorum ).100 sayfa olduğunu,
set işlemlerinin biraz zor olduğunu belirtmek yönünden söyledim.Söylediğiniz çok doğru.Piyasada bulu-
nan en kaliteli ( çalışma akımı 10 mA ) rölelerden bir tanesi.Yükünüzün dengeli olduğunu söylediğinize
göre,bağlantı hatası ve set hatası ihtimali olabilir.Bağlantı hatalarını röle aslında kendisi tespit edip dü-
zeltebiliyor ( siz tanıtma programını çalıştırdığınızda ).Set değerlerini bir daha gözden geçirmenizde ya-
rar var.Forumdan anladığım kadarıyla bu röle ile hergün uğraşan arkadaşlarım var ( ben 4 yıl önce bağ-
ladım ve unuttum ),onlardan destek alabilirsin.Eğer elinizde bahsettiğim doküman yoksa,öncelikle onu
temin etmenizi öneririm.Bu röle,dengeli yüklerde ya çalışır,ya çalışır.

Sabit kondansatörünüz, reaktif rölenın akım trafosunun önündemi, daha sonramı bağlanmış baktınızmı.
Eğer daha sonra bağlı ise, sayaç ile-röle arasına bağlamanız daha faydalı olur.

merhaba arkadaşlar benim sorunum fazları biri 19.2 çekiyor 40 biri 43 biri çekiyor gepa tek fazlı röle var röle 19.2 çeken fazda bağlı akım trafosu sistem reaktife girmiş %47 entes rg3-12cs üç akım trafolu röle kullansam sorunu çöze bilirmiyim monofaze ve trifaze kondansatör kullansam sağlıklı olurmu kademe sıralamasını nasıl yapabilirim bana yardımcı olursanız çok memnun olurum

arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim...bu anlattıklarınızı dikkate alarak sistemi tekrar bir gözden geçirecegim..

Forum istatistikleri

Konular
129,687
Kullanıcılar
452,390
Son üye
adem90913

Yeni konular

Geri