Kompanzasyonda 3 Fazı da Kullanmak Mecburi midir?

bana kalırsa sen kompanzasyonunu manuel direk cihazın vaziyetine göre sistem kur en mantıklısı bu.tedaş 40kw nın altına reaktif güçrolesini şart kılmıyor
Sn betullar manuel direk kompanzasyonu anlamadım ama sabit kompanzasyondan bahsediyorsanız bu sakıncalı çünkü bu durumda kapasitif ceza riski doğar. Zira kurulu güç 15 kW üstündeki tüm tesisler kompanzasyon yaptırmak zorundalar 40 kw altında röle gerekmiyor diye bir kural yok , kurulu güç 50 kVA altında olanlar %33-20 oranlarını sağlamak zorunda ister manuel yap ister röle ile otomatik. Ayrıca bu tesisin 15 kW kurulu gücü yoksa proje tadilatı ile başvuru yapıp reaktif uygulama kapsamı dışına çıkabilir. Eğer 15 kW üzerinde ise ve reaktif bedeli ödemek istemiyorsa düşük amperli (30/5 gibi) class :0,5 olan üç adet akım trafosu, üç fazlı bir röle ve küçük güçlü monofaze kondansatörlerle sorun giderilebilir. Ama burada yapılması gereken en önemli tespit her fazın min ve max reaktif güçlerinin belirlenmesidir. Eğer tesiste kapasitif yükler varsa şönt reaktör uygulamasıda gerekir. İyi çalışmalar.
 
Yeni bir röle masrafı yapmak istemeyen bir firma proje tadilatı ve sayaç değişikliği için harcanakcak olan 1000-1500 TL civarındaki masrafı ödemek istermi acab arkadaşlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…