mstyalvac
Üye
Arkadaşlar Anormal bir arıza ile karşıkarşıyayım sizinle paylaşmak,bi çözüm bulmak için bu konuyu açtım...
Yaklaşık 55-60 kW kurulu gücü olan bi tesisin kompanzasyon sisteminde akım trafoları arızalandı ve r.g.k.rölesinide bozdu..
hem akım trafolarını hemde r.g.k.rölesini değiştirdim.
sistemi devreye aldım akım trafo primer değerini girdim,r.g.k.r si kondansatörleri kendi algılayıp hafızzasına kaydetti..
sistem çalışmaya başladı normal bi şekilde fakat dikkat ettim sadece 9.kademe(son kademe 10kVAr) devreye girip çıkıyor ... bazende 4.kademe 5kvar devreye giriyor...
daha sonra r.g.k.r si alarm ledini yaktı 2 adet alarm var
1.alarm=düşük kompanzasyon
2.alarm=aşırı kompanzasyon
ve bu iki alarmda aynı anda veriliyor...
bu anormal durumu değerlerndirmek isteyen arkadaşların cevaplarını bekliyorum...
Yaklaşık 55-60 kW kurulu gücü olan bi tesisin kompanzasyon sisteminde akım trafoları arızalandı ve r.g.k.rölesinide bozdu..
hem akım trafolarını hemde r.g.k.rölesini değiştirdim.
sistemi devreye aldım akım trafo primer değerini girdim,r.g.k.r si kondansatörleri kendi algılayıp hafızzasına kaydetti..
sistem çalışmaya başladı normal bi şekilde fakat dikkat ettim sadece 9.kademe(son kademe 10kVAr) devreye girip çıkıyor ... bazende 4.kademe 5kvar devreye giriyor...
daha sonra r.g.k.r si alarm ledini yaktı 2 adet alarm var
1.alarm=düşük kompanzasyon
2.alarm=aşırı kompanzasyon
ve bu iki alarmda aynı anda veriliyor...
bu anormal durumu değerlerndirmek isteyen arkadaşların cevaplarını bekliyorum...