Kompanzasyonda güç analizi hakkında

arkadaşlar bir sorum olacak ben 150 kw bir trafoya kompanze yaptım kullandığım rg3-12c entes marka role de fazlara ayrı ayrı 1.5 kw lık kondanstatör bağladım geri kalan 9 kademeyede sabit 3 kvar trifaze kondanstatör bağladım cihaza tanıttıktan sonra % ledi yandı fabrikada sabit ups var L1 fazı cos değeri 1.000 L2 633 L3 1.000 yani L2 fazı tahminin ups ten kaynaklanan indüktif sınırını geçiyor 1.5 kvar kondanstatörü elimle kondaktöre -110 oluyor bu L2 fazına kaç kvar kondanstatör ilave etmem lazım ve gece çalışan aletler ise ups ve komprasö komprasörde belli aralıklarla çalışıyor 7.5 kw lık buna 3 kvar kondanstatör fazla geliyor kaç kvar kondanstatör eklemem gerekirki komprasörün cos sabitlersin ? saygılar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

UPS'ler genel olarak kapasitif etki yapar. Yani devrede sabit olarak bağlanmış kondansatör gibi çalışır. Bunun için de L2 fazı normalde -0,633 gösterirken siz L2 fazına manuel olarak kondansatör aldırdığımızda -0,110 oluyor. Rakamların önünde eksi işareti varsa eğer bu fazın kapasitif gitiğini gösterir. Röle ekranından anlık güç akışına gelip, o anda hangi fazdan ne kadarlık indüktif veya kapasitif güç aktığını görebilir ve buna göre kademe değişikliğine gidebilirsiniz. Güç akışı menüsüne geldiğinizde rakamların en sonunda nokta işareti yanıp sönüyorsa, o fazdan kapasitif güç aktığını gösterir. Nokta yoksa değer indüktiftir.
 
sn. berkustası.
harmonik güç faz üzerindeki dalga boylarındaki farklılıktır eğer dalga boyları normal seyrederse harmonik değildir ama dalga boylarının düzensiz kalp atışı gibi dalga boylarında farklılık varsa buda harmonik dalgalanmadırki bunu harmonik filtrelerle önleyebilirsiniz aksi takdirde elektronik cihazlarınız zarar görmeye başlar..
 
Cihazlarınız zarar görmeden harmonik filtre kullanmalısınız. Arkadaşlara katılıyorum
 
Harmonik filtreyi daha önce görmedim nasıl bişey oldugunu ve baglantı şeklini paylaşabilirmisiniz. veya daha basit olarak harmoniklerin sebebini paylaşırsanız çok sevinirim.
 
iyi bir sistem ölçümü ve analizi kompanzasyonunuz için önemli veriler sunacaktır, güvenilir cihazlar ile ilk önce ölçüm yapınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…