ice_man374
Üye
Siz,yine de ara kademeler oluştursanız iyi olur.
1.kademe 5 kvar (daha önce 10kvar dı)
2.kademe 10 kvar (daha önce 30)
3.kademe 20 kvar (daha önce 40)
4.kademe 30 (40)
5.kademe 40 (40)
6.kademe 45 (45)
7.kademe 45 kvar (45) yaptık gecici olarak...ama hala çok sık kademe değiştiriyor.değişen bişey olmadı bu varyasyonda...ama benim anlamadığım olay şu..biri izah etsn lütfen ...ya sabit kapasite devredeyken çok nadir 1. kademe devreye giriyor...sabit kapasite 40 kvar...ama sabiti çıkardım mı çok çabuk kademe değiştiriyor ve aynı değerde başka başka kademeler deniyor sanki...ya sabit varken sorun yoksa benim sabitim 40 kvar...rölede de bu 40 kvar 5. kademede mevcut zaten...neden röle 5. kademede yada 2 ve 4. kademede takılı kalmıyo...çat çat kademe değiştiriyor anlamadm ya....
fahri bey sizinle hemfikirdim ara kademe konusunda ama yaptığım ufakta olsa bir değişiklik çalışmayı değiştirmedi....gerçi 2,5 ve 7,5kvar değerlerde ekliycem ama umutsuzum doğrusu....
birde sabit 40 kvarlık kapasite röleye bağlı değil (doğrusu da ölemi bilemyrm)...yani akşamları ve haftasonları devreden çıkarmak icab ediyoo kapasitif yazmasın diye....ve sabit bağlı olmadığında röle sabit kademe lazım gibi bir uyarı veriyodu...sabiti devreye soktuğumda da aynı uyarı gene geliyodu...durum böle olunca dedim acaba sabiti röleye mi bağlamak gerekiyor röle tanısın diye...rölede böle bir kademe yeri var mı ??? kataloğu yaladım yuttum ama böle bişey göremedm...
birde bu röleyi daha önce kullanan şunu da sölerse ii olr...(tense rgt-12) röleyi ben ilk yük altında devreye soktum ve kademe testine soktum baya uzun sürdü.. benim kullandığım 7 kademe,geri kalan 5 kademenin 3 ünü otomatik iptal etti fakat 2 sine hatalı dedi ve bazen röle kademe değiştirirken bunlarıda almaya çalışıyoo..yani bu 2 kademeyi iptal etmedi röle...bunu iptal etmek manuel olarak mümkün mü??
verceğiniz ufakta olsa bir fikir yada görüş benim için çok değerli...herkese çok teşekkürler cevapları için...
1-Sabit kondansatör,ölçümün OG den yapıldığı devrelerde ve akım trafosundan önce bağ-
lanmış olmalıdır.Öncelikle,bu durumun değiştirilmesi zorunludur.
2-Tense röleler,bırakma ve alma işlemini aynı anda yaptığı için,devrede fazla şalta sebep
oluyormuş izlenimi verir.Bu,normal bir durumdur.
3-Tense röleler,kapasitif öncelikli çalışma prensibine göre dizayn edildiği için,başlangıç
ayarlarının end. 5 kapasitif 15 sınırlarında set edilerek takip edilmesi gerekir.
4-Sabit kondansatör konusunu hallettikten ve uygun kademe değerlerini ( 2,5-5-7,5-10-15-20-30-45 vs. ) seçtikten sonra,tekrar tanıtma yapmanız halinde,sisteminizin normale
dönmesi gerekir diye düşünüyorum.
5-Handikapınız,sabit kondansatör ile ilgilidir.Bu durumu,acilen düzeltmeniz gerekir.
Sabit kondansatörü devre dışı yapınız.Diğer söylediklerimi yapmanız halinde,sisteminiz nor-
male dönecektir.
Faz dengeleriniz nasıl ?İlk kademeye yüksek güçlü kondansatör bağlayarak bir deneme daha yapa-
bilirmisiniz ?Sabiti,devre dışı yaptınızmı ?O rölelerde " 1 sabit olmalı " gibi bir uyarının olduğunu san-
mıyorum.
Değerli arkadaşım.Sorununuzun ana kaynağı sabit kondansaör bağlama ısrarınızdır.Şu sabit
kondansatörü devreden çıkarıp unutun.İlk grubun yüksek değerde olması,firmasınca tavsi-
ye ediliyor.20-30 kvar'ı ilk gruba bağlayarak tekrar tanıtma yapın.I sabit olmalı uyarısı,tanıtma
işlemi yapılır iken,dalgalı yük çekiliyor olmasın anlamındadır.Fazlarınız çok dengesiz ise,mo-
nofaze gruplar oluşturmak zorunluluğunuz var.Röleye ait OPTKON programından yararlana-
rak,grupları oluşturabilirsiniz.Bunun için,5-10 günlük tanıma süresi gerekebilir.
Özetle:
1-Sabit kondansatörü devre dışı yapın ve unutun( trafonuz olmadığı anlaşıldığından ),
2-İlk gruba 50 kvar bağladıktan sonra,tekrar tanıtma işlemi yapın,
3-Sisteminiz dengesiz ise,monofaze gruplar oluşturun,
4-Hala sonuç alamıyor iseniz,rölenizi değiştirin,
5-Akım trafosu değerleriniz nedir ?Tesis gücü nedir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?