Kompanzasyonda kondansatör işlevi

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
Arkadaşlar silo tesisimizde 630 kwlik trafo konpanzasyon panosu var bu panoda anlamadığım kondansatör üzerine aldığı enerjiyi tekrar nasıl boşaltıyor 2 ayrı teknisyene sordum biri siloya gönderir diyor öbürü yok öyle olmaz o enerji kondansatorun üzerinde dirençler vasıtası ile kaybolur siloya gitmesi imkansız diyor BU IŞLERDE YENIYIM LÜTFEN BU DURUMU AÇİKLAYABILIRMISINIZ
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kondanstörlerde desarj drençleri olması gerekir eğer yoksa harmonik durumunun fazlalığına göre kondanstörlerin ömrü kısa olacaktır. slm
 
Yani kondansatörün aldığı enerjiyi siloya göndermesi söz konusu değil doğru mu anladım kendi dirençleri ile boşalıyor kendiliğinden öylemi ?
 
Yani kondansatörün aldığı enerjiyi siloya göndermesi söz konusu değil doğru mu anladım kendi dirençleri ile boşalıyor kendiliğinden öylemi ?
evet desarj drençleri üzerinden boşalıyor siloya veya başka bir yere göndermesi söz konusu değil şarj ve desarj olayı slm
 
Kompanzasyonun ana amacı, yüklerin şebekeden çektiği reaktif indüktif gücü, kondansatörlerin çektiği reaktif kapasitif güçle sönümlemektir. Çünkü tedaş, şebekeden çekilen reaktif indüktif gücün, aktif güce oranı %20'yi (Kurulu gücünüze göre %33'de olabilir) aştığı zaman, kullanılan reaktif indüktif gücün bedelini faturaya yansıtır.
Bir de işin reaktif kapasitif boyutu var oraya girmiyorum.
Kompanzasyon konusunda yeniyseniz https://www.kontrolkalemi.com/forum/kompanzasyon/4188-kompanzasyona-giris.html konusunu okumanızı tavsiye ederim.
Bahsedilen deşarj dirençleri ise kondansatörler devreden çıktığı zaman, içerisinde biriken enerjiyi hızlı boşaltmak içindir. Çünkü tekrar devreye girme anında kontaktörlerin kontaklarında zamanla aşınmalar oluşur.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…