Kompanzasyonumda sıkıntı varmı ?

1,80 toplam aktif gücünüz,5,80 endüktif reaktif gücünüz 8,80 kapasitif reaktif gücünüz.Şimdi bu değerleri yazacaksınız birgün sonra aynı değerleri tekrar yazacaksınız.Aradaki farkı bulup aktif enerji ile reaktif güçlerin oranına bakacaksınız endüktif reaktif %20 i kapasitif oran%15 yi geçmemeli!Yoksa cezalı fatura ödersiniz!
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayaç son endeks değeri ile bir önceki endeks değerlerini yazdığımızda;

5.357,520 548,663 1.398,636..........(bugünkü endeks)
5.280,328 548,627 1.267,181..........(faturadaki son endeks)

Farkını alıp oranlamaları yaptığımızda end:%0 ve kap:%170

Peki... Cezanın oluşmaması için kapasitif oran, ay sonunda %15'in altına düşürülebilir mi?. Bir önceki ay aktif tüketim değeriniz çarpansız yaklaşık 250. Şu an itibariyle cezadan çıkmanız için ulaşmanız gereken aktif tüketim değeriniz yaklaşık 875. Haliyle bu tüketim değerine ulaşılamayacak ve dolayısıyla ceza bu ay tekrar olacaktır. Su an itibariyle cezanız ise 1.291+KDV.

Cezanın daha da artmaması için sistemin tamamen endüktif çalıştırılması gerekmektedir.

Sayaca baktığımda sisteminiz kapasitif bölgede çalışıyor. Dolayısıyla daha fazla ceza gelmemesi için rölede ayar yapmanız ve varsa başka sorunlu kontaktörünüz düzeltmeniz gerekecek.
 
Son düzenleme:
sn. @c.berkan @AD_EM Bey ilginiz için tekrar teşekkür ederim konu beni aştıştığından dolayı İşi ehline verdim bu gün panomuzu yapan firma ile irtibat kurup servis taleb ettim gün içerisinde gelecekler. Tekrar teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
En güzelini yapmışsınız!Eleketrikçinin işini elektrikçiye bırakmak lazım!
 
En güzelini yapmışsınız!Eleketrikçinin işini elektrikçiye bırakmak lazım!
Sn. @c.berkan Ben zaten 1998 Sultanahmet Anadolu teknik lisesi Elektrik bölümü mezunuyum ve mezuniyetimden bu güne mesleğimi yapıyorum. Sadece kompanzasyon hakkında eksiklerim var yani çok bir bilgi birikimim yok bu konuda. Bana göre İyi usta veya mühendis, Her şeyi bilen değil konusuna hakim olandır. Bende sizin gibi işi bilene bırakma taraftarıyım bu sebepten işi ehline (sizler gibi bu konularla uğraşan arkadaşlarıma) bıraktım diye bir cümle kullandım.
 
Therisky katiliyorum kardesim bazı konulara hakkında araştırma yapmaya öğrenmeye çalışıyoruz ama ne hikmetse iyi karşılanmıyor elektrik mesleği çok kapsamlı bir is ne kadar bilgi sahibi olursak meslegimizde ilérleriz bu forumdaki mühendis olsun ustalarimizz olsun bizi yanlış anlamayın amacımız kendimizi geliştirmek sizden tek istediğimiz isteğimizi kirmayin yardımcı olun yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim
 
Slm. Arkadaşlar
Sn. @c.berkan Sn. @AD_EM
Bu günki değer'ler aşağıdaki gibidir.
1.8.0= 5422.406 ------ 5.8.0= 566.345 ----------- 8.8.0= 1402.343

son faturada bu. Buna göre bu gün ki cezam takribi olarak ne kadardır ? Teşekkürler.

 
Son düzenleme:
Play storda elektrikçi program var kardesim onu indir güzel bu program kompanzasyon ceza bölümü var ordan sana reaktif kapasitif cezaya girdiğini söylüyor bide ordan sene bende fazla bilgim yok ama program isine tarihi dene bu kardesim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…