Kompanzasyonun Kapalı Unutulması

kurulu gücünüz kaç kva acaba.yanlış hatırlamıyorsam 50 kva nın altında oranlar farklıydı.Bu hesapta bir yanlışlık olmalı.Siz sayacı okuduğunuza göre değil de,gelen faturaya göre oranlamanızı yapın derim.Belki de aktifi yüksek yazdılar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sn. wolfyilmaz

* Sn. m-usta-fa'ya katılıyorum. Faturada ceza yok ise problem yoktur. Ceza varsa ona göre bakıp, uygulamanız gerekir. Daha önceki ekte belirtilen mantık gibi, amaç sistemi kompanze etmektir. Var olan endüktif bir reaktif varsa, kapasitif reaktif yüklenerek bunu düşürebilirsiniz.
 
sn roboelektronik, sisteme gereğinden fazla kapasitif değer yüklediğinizde kapasitif oran nasıl yükselmez... açıklayabilirmisiniz?
 
Sn. behrem 43

* Yükselmez ifadesini hangi cümlemden çıkardınız, anlayamadım. Gönderdiğim ekte de dahi açıkça bellidir.
 
 
* Sayın arkadaşlar, konuyu en başından alırsanız ne demek istediğim daha açık anlaşılacağını umuyorum. Konudaki belirtilen soruna atfen yazılmış bir cevaptır.

* Endüktif reaktifin oldukça fazla olduğu bir işletmede, kapasitif reaktif yüklenirseniz, kapasitif reaktif oranı artmaz, endüktif reaktifi düşürmüş olursunuz. Gönderdiğim ekteki gibi, endüktif ve kapasitif birbirlerine zıt bileşenlerdir. Eğer endüktif sönümlenmiş olursa bir süre sonra hala kapasitif yükleniyorsanız, tabii ki, kapasitif reaktif artacaktır. Ama sönümleme işleminden sonra olacaktır.
 
bence yanılıyorsun sayın roboelektronik şöyleki:sayaçlar zaten yazacağını yazmış siz bu saaten sonra kapasitifi artıracak olursanız endüktif reaktif sayacı durduracaksınız ama bu seferde kapasitif sayacı döndüreceksiniz.vektörel olarak toplam yoluyla giderseniz sizin dediğiniz gibi olur ama kapasitif sayacın dönmesini nasıl engelliyeceksiniz.kapasitif yüklenirseniz kapasitif sayacınız da yazar.bu da kapasitif reaktifin artmasına neden olur.hem neden fazla kapasitif basıyorsunuz devreye anlamadım.her iki reaktifide mümkün olduğunca küçük tutmaya çalışın yeter.zaten cezada olan sistemi kurtarmak biraz zaman alır.endüktif fazla gittiyse iki üç puan kapasitife ayarlayın röleyi olsun bitsin.tabi cezadan kurtuluncaya kadar.
saygılarımla.
 
Sn. fabia,
Konuyu en başından itibaren oursanız her ikinizin de aynı şeylerden basettiğinizi göreceksiniz.
 
Arkadaşlar ilgi ve fikri paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Elimde olmayan nedenlerden ötürü açmış olduğum konuma mesaj ekleyememiştim. Şimdi arkadaşlar;
Birincisi Reaktif% 38 ve Kapasitif %4 iken ben Roboteknik arkadaşımın tecrübe ve mesajına istinaden Kapasitif yükledim.Bu şekilde reaktif yerinde sayarken Aktif ve Kapasitif yazdı sayaç. Böylece oranlar Reaktif %28 e düşerken Kapasitif %21 e çıktı. Bu oran tedaşın o ayki faturasından okuduğum tüketim kw oranlarıdır.Faturadan yani sayaçtan değil. Şimdi 75kW kurulu yüküm var. %25-%15 ceza oranı ve bu şartlarda faturam cezalanmadı.ceza yazmadı,reaktif kapasitif tüketim kw ve tl si yazmıyor. Şimdi : Raboteknik arkadaşımın demek istediği yazdığım gibi; bence yüksek reaktifi evet kapasitif yüklenerek düşmesi demek: reaktif sayaç yazmaması ve kapasitif ve aktif kw yazması sonucu oluşmaktadır,yüzdesel olarak.dengeye girdikten (mesela benim son durumdaki gibi)sonra ise zaman kalırsa fatura kesim tarihine kadar reaktif ve kapasitif için kompanzasyon düzgün çalıştığından sayaç aktif yazacaktır ve oranlarda böylece % altına düşecektir.Ölede oldu. Son soru işaretim şu kafamdaki neden cezaya girmedim bu oranlarla , oda tedaşın sorunu ; araştırmamda 25-15 uygulanıyormuş ama yazmadı işte.
 
Türkiye'de 25 / 15 gibi bir uygulama yok.Aşırı kondansatör devreye alındığında,sayaçlar
aktif endeks yazmaz.wolfyilmaz arkadaşım,bilgilerinizi bir daha gözden geçirmenizde yarar
var.
50 kva altı 33 / 20
50 kva üstü 20 / 15 tir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…