Kompanze Kullanılan Akım Trafoları Hakkında

blue_x79

Üye
Katılım
9 Eyl 2008
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
45
arkadaşlar merhaba,üzerinde çalıştığım bir proje var ama benim bilmediğim bir konu var.sorun şu ; akım trafolarının çıkışlarnın nasıl bir çıkış verdiği,yani voltajmı,akımmı yoksa omajmı !
bu konu benim için çok önemli lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz,msn adresimi vereceğim bilgi paylaşmak isteyen ekleyebilir.
*****@hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Akım trafoları ile ilgili ayrıntılı bilgi ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • Akım Trafoları.rar
    175 KB · Görüntüleme: 187
Arkadaşlar bilgiler güzel ama daha yalın ve anlaşılır olursa iyi olur.Teşekkürler
 
çıkışlar akım cinsinden
 
akım trafosunda çıkışların sorulması sanki işi dalgaya alıyormuşsun düşüncesi uyandırıyor..
kurulu gücü 56000 w olan bir sistemde; floresan lamba alıcılarının 250x40w=10000w gücünde olması ve kalan gücün pirizler aracılığı ile kullanıldığını düşünürsek kompanzasyon elektrik kurumunun güce göre zorunlu tutmasından dolayı mı kurulmalıdır?
Kompanzasyon sistemi olmasa sayaçtan okunacak olası Ri ve Rc değerleri belirtilen %20 Ri ve %15 Rc değerleri sınırını aşabilir mi? ( 50kW üstü güçler için )
Not: Pirizlerde ( Bilgisayarlar ve yazıcılar dışında ) ayrıca kapasitif yada indüktif güç harcayan cihazlar kullanılmamaktadır.

dengesiz yüklerde kompanzasyon sistemi; her zaman en düşük akım çeken faza konulacak bir akım trafosu ile tesis edilse yine de reaktif ceza sınırlarına girmemiz olası mıdır?
Kullanılan sayaç KOMBİ...

Bir tesiste aşırı kompanzasyon neniyle devamlı reaktif cezaya giriliyorsa ( Kapasitif yönden );
1) sayacı KOMBİ seçmek şartıyla, ( A_R_C endekslerin okunabilmesi için ) "tesisin gücü nedeniyle mecbur tutulan kompanzasyonu kurmasak " ve sayaçtan alınan değerler de belirtilen ceza sınırları içinde olması halinde işletmeye tesisi zorunlu tutulan kompanzasyon maliyeti kimin cebinden kimin cebine gitmiş olucak.
2) Tarifeyi puant olarak değiştirerek ucuz zaman diliminde elektrik kullanılsa ve buradan sağlanan tasarruf ile bazan cezalı fatura ödeme durumunda kalınsa bile genel olarak işletmenin karlı çıkma olasılığı varmıdır?
3 ) kompanzasyonun zorunlu olması bence elektrik kurumlarının çıkarına gibi geliyor: şöyle ki, ben işletmemde kompanzasyon sistemi kurmak istemiyorum ve serbest tüketici olarak en ucuz elektrik satan dağıtıcıdan elektrik alıcağım ve eğer cezalı duruma girersem ( Kanaatimce cezaya girmez ) faturaya yansıyacak bedeli de ödeyecem.
4 ) şimdi söyleyin bakalım ; Zorunluluk neden ve kimin çıkarına işliyor??
5 ) Elektrik kurumu müşterisine gücü belli bir trafo postasından ( kuruma ait ) enerji veriyorsa kendi tesisinin enerji kalitesini yükseltmesi ve bu işlemler içinde gerekiyorsa kompanzasyon sistemini de kendisinin tesis etmesi daha doğru değil mi?
6 ) Özel trafolu müşteriler bu tartışmaya dahil değil, çünkü onlar isterse komp. yapar yapmazsada cezasını ödeyecek olduğunu zaten biliyor.

Elektronik 3 faz kombi sayaçlarda dağıtım şirketlerinin çıkarına bir durum olduğu ( sayaçların ölçme ve değerlendirme konusunda ve bunu denetleyerek kaydeden yazılımları ile ) tespit edilmiş olmasına rağmen bu konuda karar vericilerin ağzını açmıyor olmaları, gerekli düzeltmelerin yapılması için elektrik dağıtım kurumları ve ölçü sistemi üreticilerine herhangi bir yaptırım veya zorunluluk getirmeyişleri ETİK mi?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
1)Kompanzasyon panosu kurmayabilirsiniz.Yükünüzün karakteristliği uygun olduğu veya cezayı ödemeye razıysanız mesele yok.
2)Matematik olarak olasıdır.Her abone bu değerlendirmeyi kendisi için yapabilir.
3)Faturayı ödeyeceğiniz sürece sıkıntı olmaz.
4)Aslında zorunluluk yok.Olan ;şu gücü aşarsanız'' kompanzasyon yapmamanızdan kaynaklı reaktif bedelden muafiyet dışına çıkıyorsunuz''beyanıdır.
5)İlke olarak dağıtım şirketi belli kalitede,sürekli enerji sağlamakla mükelleftir.Ancak;abonelerin de aynı karakteristlikte enerji tüketmedikleri bir gerçektir.Bu sebeple -bir orta yol olarak- belirli muafiyetler söz konusudur.Aksi durumda dağıtım şirketleri de:Kardeşim çok az kw ,çok fazla kvar tüketiyorsun. kvar'da da istisna olmasın diye tutturabilir.Konu menfaatlerin uzlaştığı noktada çözüme kavuşabilir.
 
çıkışlarının manyetik alan verdiğini biliyorum
 
enerji piyasası düzenleme kurulunun SERBEST TÜKETİCİ LİMİTLERİ ( yıllık kwh tüketim ) nin aşağıya çekilmesi konusunda bir çalışması olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olan paylaşırsa memnun olruz...
 
Serbest tüketici limitleri,yılda bir defa tesbit edilir.2010 yılı için,bu rakam 100000 kwh tir.
 

Ekli dosyalar

  • serbes tüketici limiti.rar
    2.9 KB · Görüntüleme: 9
serbest tüketici limiti hakkında paylaştığın bilgi için teşekkür ederim.
Ama sorun devam ediyor; Şöyle ki,
her geçen yılda yada yıllarda reaktif sınırlar elektrik şirketleri lehine daraltılıyor, böyle olunca da tüm maliyet yükü tüketiciye fatura edilmiş olmuyor mu?
Direç dışında şimdi bilinen tüm alıcıların belli miktar yada oranlarda end. yada kap. enerji harcadıkları ortadayken bu limitlerin her geçen yıl azaltılmasının altında bir oyun yok mu sizce????
 

Forum istatistikleri

Konular
130,059
Mesajlar
932,619
Kullanıcılar
453,039
Son üye
mertşahin44

Yeni konular

Geri
Üst