granit pleyti cnc olarak kullnmak için çok zorlu ray altı deliklerini açılması işlemi var,yoksa en iyi çözümlerden biri bu .Son olarak kullandığım çin malı komporatörlerde sürekli sıfıra gelmeme hatası almaya başladım bu normalmidir manyetik kolda çin malı oda 1 hafta kullandım mıknatıs ile kolu birleştiren bağlantı vidası gevşemeye başladı
döküm sırasında tireşim uygulanıyor quarz kumları naylonu yırtıcaktır,ben teflon ayırıcı kullamıştımBu konuyu zamanında Kazım Uğur ile tartıştığımı hatırlıyorum. Mermerlerde genellikle hassasiyet gözetilmez ya, bu yüzden sonuç beklendiği gibi olmayabilir.
Kalıbın içine çöp poşeti gibi ince bir şey serseniz ayırma sorunu çözülmüş olmaz mı?
Epoxy yer cekimiyle zaten duzgun yerlesiyor olmasi lazim. Eger dokum yuzeyi zemine paralel olursa.Gövdeyi dökmeden önce ray altlarına st57 lama dan parçayı bağlayıp sanayide taşlatmayı düşünmüştüm,birkaç sorun ile karşılaştım ilki Antalyada bu işi yapmak gerçekten zor olsa bile çok maliyetli yapmaya pek istekli olmayacaklardır şöyleki doküm öncesi kalıp içine ray delikleri için somun yaptırdım 3 .denemesinde ancak yapabildi 2-3 mm boyutsal fark vardı somunlar arasında ve bana maliyetleri somun başına 8 tl idi paslanmaz olmamasına karşın , diğeri st57 lamanın bildiğim kadarıyla ısıl işlem ve gerilim giderme yapılması lazım bu işi Antalya da yapan yok baya bir aramıştım,ve sizde biliyorsunuzdur bu yöntem artık eskidi yeni yöntem ray altı epoksi bazı materyallerin karışımından yapılan dolgu ile çözmek bende o yola girmiştim benim için çok kolay ve ucuz hemde etkili olandı,ama hatayı hassas mastar kullanmayarak yaptım.Birde sizin bahsettiğiniz kalıpçı taşlama koç kafası gibi spindle olan makinelerdenmi,eğer öyle ise bu makinelerde hassaslık nedir?
Sizin bahsettiğiniz granit pleyti bende düşünmüştüm ama gerçekten çok ağır benimki gibi küçük atölyelerde kullanması çok zor, birde epoksi ile ayrılması sırasında kullanılan kalıp ayırıcı nasıl çalışıcak bunu bilmiyorum çünkü kalıp ayırıcının hem epoksi hemde granit yüzey ile uyumlu olması gerekir ,granit pleyti cnc olarak kullnmak için çok zorlu ray altı deliklerini açılması işlemi var,yoksa en iyi çözümlerden biri bu .Son olarak kullandığım çin malı komporatörlerde sürekli sıfıra gelmeme hatası almaya başladım bu normalmidir manyetik kolda çin malı oda 1 hafta kullandım mıknatıs ile kolu birleştiren bağlantı vidası gevşemeye başladı
Mayacnc öncelikle merhaba cevabım biraz geç oldu ama kendi işim dolayısı ile cnc işlerine yeni dönebildim.kullandığım epoksi duratek 1200 infüzyon reçinesi yavaş sertleştirici ile %10 oranında kullandım tüm döküm sürecini vibrasyon masasında yaptım.Epoxy yer cekimiyle zaten duzgun yerlesiyor olmasi lazim. Eger dokum yuzeyi zemine paralel olursa.
ornek uygulama
Ekli dosyayı görüntüle 51442
Taşlama cok buyuk degilse pahali bir is degil.
Mastar taşlatmak oldukca ucuza hallolur. Umraniye, Bayrampasa da ellini sallasan taslamaci. Tabii İstanbulda.
Ama baglanan parcanin biraz kalin olmasi lazim. Yoksa manyetik tablada taslayinca duzgun sokunce bombeli olabiliyor.
İthal soguk cekme lama cok duzgun olur. Ama hic soguk cekme taslatmadim.
Epoksi dokerken ayirici olarka wax kullaniyorduk.
Plaka teknik plastiklerde yerli uretim hiç olcusunde uretilmisine rastlamadim. Pleksi dahil.
%10 tolerans oluyor. Mesela 10mm plaka aliyorsun bi tarafi 9,2 obur tarafi 10,2 geliyor.
Mahsuru yoksa ne marka ve ne oranda epoksi kullandiniz?
Uzunluk 80 diğeri 65 cm evet epoksi ile yapıştıracağım ,pazartesi bir firma ile anlaştım 7000 serisi ısıl işlemli 1690 tl tuttu 4 adet parçayı 10 mikron altı taşlama ve M5 40 adet delik diş açılmış olarak.Uzunluk ne kadar?
İşlendikten sonra yapıştıracak mısınız?
oldukça hassas taşalama videosuMerhaba ray Altlarına gelen kısımlar o resimlerde gözükmüyor ama yeni eklediğim resimlerde gözüken koyu renkli kısımlarda epoksi karışım var,yani herhangi bir freze işleme ile düzeltme olmadı.Burada esas sorun reçineyi dökerken mastar olarak aldığım materyal her yerinde düz değildi Daha doğrusu Antalyada hassas taşlama yapabilecek bir yer bulamadım.bu yüzden de epoksi karışım onun düzlemsel doğruluğunu taklit etti en son eklediğim resimlerde gözüktüğü gibi komparatörle ölçtügümde farklı yüzey hataları alıyorum.Bundan sonrası için kendime Npi H profilden Demir mastar taşlatmak istiyorum yeni bir epoksi döküm yapmak için ,sizin yada forumdan bilen Arkadaşlar varmıdır 700x80x42 mm ölçülerinde bir profilin tek yüzey taşlama işi bana kaça patlar uçuk maliyetler çıkarmı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?