Kompresör motoru ilk kalkışı yapamıyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eengmert
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eengmert

Üye
Arkadaşlar merhabalar ,
Benim aylardır çözüm bulamadığım bir konuyu sizlere danışmak istiyorum; süt soğutma tankım var . İçinde süt yok iken çalışıyor. İçine süt koyup denediğimde ilk kalkış yapamadan duruyor. Ben süt varkende çalışmasını istiyorum bu yüzden 5kva monofaze regülatör aldım . kompresör nominal çalışmada 10A akım çekiyor .
İçinde süt var iken start vermeden önce regülatör çıkışı Vin:218v Vout:236volt ,start verdiğim an Vin: 163v Vout:173v 29A değerlerine düşüyor ve motor küt diye duruyor.Motor arızaya düşüyor .Motora sadece 3 kablo giriyor ve protector devresi var .Ama arbitek cihazım motor arızaya düştüğü için güç kontaktörünün enerjisini Arkadaşlar bu sistemin arızası sizce nerede ? Yardımcı olabilir misiniz?

Bu konuyu daha öncede konuştuk diye hatırlıyorum. Uzun bir besleme hattının sonunda çok düşük gerilim ile besleniyorsanız ve yüksek güç talepleriniz varsa regülatör de para etmez.

Kompresörün katalogundakı veya etıketindeki bilgileri aktarabilirmisiniz. Etıket resmıde faydalı olabilir. Çevrenizde, aynı marka makınayı kullanan varsa, kayış, kasnak ölçüleri, motor devri, olması gereken kompreör devir bilgilerini kaeşılaştırın.
En faydalısı, üretici firmaya ulaşmak olmalı.

Bu konuyu daha öncede konuştuk diye hatırlıyorum. Uzun bir besleme hattının sonunda çok düşük gerilim ile besleniyorsanız ve yüksek güç talepleriniz varsa regülatör de para etmez.
Hocam evet konuştuk

Ekli dosyalar

• IMG_20250423_223205.webp
    173.7 KB · Görüntüleme: 25
Yakınımda birisi cihazını 3 faz ile değişim yaptı şuan sorunsuz çalışmaktadır

O zaman üç fazda konuşulmuştu. Yani o zamandan bu zamana değişen hiçbirşey olmadığı için önerilen çözümlerde aynı. Yani herşey dejavu malesef.

Ben yanlıs anlattım bu benim cihazın şeması yakinimdaki kişi bu sorunu evine ,3faz 380 v hat kurdu ve cihazı 3 faz yaptı şuan sorunsuz çalışmaktadır benim cihazım monofaze ve devre şeması bana ait

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…