kompresör seçimi

Ambitious

Üye
Mb . Fabrikamızda kullandığımız vidalı 22 kw , 10 bar lık kompresörümüzün kapasitesi yeni eklenen makinalardan dolayı yetmemektedir . Yeni bir kompresör almayı düşünüyoruz . Bu amaçla makinalarımızın hava güçlerini ve fabrikamızın tekhat şemasını çıkarıp ( mevcut hava hattında makinaların giriş yerlerine regülator koymayıda düşünüyorum ) seçim yapmam gerekli olduğunu düşünüyorum . Bu konuda fikirleriniz varmıdır , nasıl düşünüyorsunuz . İkincibir konu uzun vadede elk sarfiyatını düşünürsek kompresörü sürücü tahrikli almayı düşündüm . Görüşlerinizi bekliyorum . Saygılar

Atlas Copco VSD serisi Şiddetle tavsiye ederim.
Bizimde aynı bu şekilde bir sorunumuz vardı. size tavsiyem;
- Mevcut Basınçlı hava hattınız istek Debiyi (m3/h) karşılayabiliyormu?
- Basınçlı hava tankınız Balans için yeterlimi?
- Kompresör dairesindeki Kollektör (varsa) Ana kollektör çapı yeterlimi?
- Basınçlı hava hattında bulunan drainerların kapasitesi yeterlimi?

genelde katlı tip tesislerde kompresör kapasitesi arttırılırken üst katlara Basınçlı hava tankı yerleştirilir.
Daha geniş bilgi isterseniz yardımcı olmaya çalışırız.

-Mevcut hattımızın debiyi karşıladığını bilmiyorum ve teknik bir çalışmada yapamadım ama şunu biliyorum tüm fabrika 2 parmak PVC boruyla döşenmiş , makinaların içine girince 1 parmağa düşmüş .
-Fabrikanın 2 ayrı yerinde 883 m3/h veya litre lik tanklarımız var ve yeterlimi onuda bilemiyorum .
-Kollektörümüz yok
-Drainer nedir onu dahi bilemiyorum malesef
Şunu biliyorum , en büyük makinamın hava tüketimi projede 20NM3/h olarak geçiyor . Bu gibi max 10 adet daha makina var diyebilirim
Teknik desteğinizi bekliyorum

Birinci sorumuz şu olsun o zaman, Tesis tam olarak ne fabrikası?

Sürücü kullanmanızın elektrik sarfiyatına ne gibi bir faydası olacak?

Ambalaj fabrikasıyız . Sürücülü tekliflerde bahsi geçiyor , demeraj akımındandır diye düşünüyorum . Teknisyen arkadaş sürücülü çalışan motor 50hz de daha az akım çeker demişti bu yüzdendir heral

Ambalaj makineleri vardır heralde doğrumu? yani pnömatik malzemeler yoğunlukta ve performanslı çalışılıyor?

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,702
Kullanıcılar
452,406
Son üye
catarb

Yeni konular

Geri