Sadece Smps, invertor ve s. gibi güç devrelerinde nasıl hocam?Besleme devrelerinde aktif olarak kullanılan kondansatörlerde ESR çok önemlidir.
Diğer taraftan kondansatörlerin kullanım amaçlarına göre belli tipleri bulunmaktadır ve, her bir uygulamada bazı önemli faktörler aranmaktadır.
Bazı örnekler vermem gerekirse...
Snubber devreleri, yüksek frekans verici devreleri, ses devreleri, coupling. decoupling pulse vbg...
Her bir uygulamada kullanılan kondansatörler devrenin hassasiyeti doğrultusunda farklı yapıda ve özelliklerde olmalıdır.
AÇIK ÖRNEK:
Yüksek frekansta antene seri olarak bağlanan 1uF değerinde bir kondansatör düşünelim.
Aynı değer diye 1uF elektrolitik takılması halinde o devre ya çalışmaz ya da beklenildiği gibi çalışmaz.
SMPS gibi devrelerde 100kHz frekans önemlidir.Sadece Smps, invertor ve s. gibi güç devrelerinde nasıl hocam?
Bunun böyle olmadığını yaşayarak öğrendim.Yamyam hocam hatırlarsınız benim LM 1875 amplide yaptığımız L/N INPUT STATE devresindeki 47pF lar yerine başka bir mecimek denemiştim de nasıl parazitler oluşmuştu.Sonra yine aynı 47pF ları takınca normale dönmüştü.O zamandan beri sizin niye bu kadar kondansatör seçimi konusunda hassas davrandığınızı çok iyi anlıyorum.''KONDANSATÖR KONDANSATÖRDÜR TAK GİTSİN''
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?