Kondansatör ölçümünde bu yöntem doğru mu?

Kazuya5587

Üye

1.5 Volt ya da 9 volt pilin artı ve eksi kutuplarını kondansatörün eksi ve artı kutuplarına bağlayarak, avometrenin problarından birini kondansatörün arka kısmındaki parlak metal kısıma değdirip diğer ucunu da kondansatörün ayağına değdirerek sağlamlık testi yapılır mı?​

Ustalarımın bu konudaki düşünceleri nedir?​

Biraz detay verebilir misiniz? küçük değerli olanlar için işe yarar mı diyorsunuz?
güzel insan bakınız sayın @bolubeyi ne demiş? kapasitemetre ile ölçünüz demiş. diğer yöntemler sağlıklı değildir doğru sonuç vermez ve her ölçüm yaptığınızda kapasitemetreye kondastörü bağlamadan önce lütfen boşaltınız.

teşekkür ederim. Yazdıklarını okudum. Sizinkileri de okudum. Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.
İnternet ortamında jest ve mimikler kullanılmadığı için yazılar bazen yanlış anlaşılıyor. Sanki sinirli ve çok bilmiş bir tavırla yazmışsınız. Çok bildiğinize eminim ancak umarım tavrınızı ben yanlış anlamışımdır.
Alacağım cevabı aldım. Tekrar teşekkür ederim güzel insan...

Son düzenleme:
pf nf değerlerinde olanları kısa devre olmuş diye avometre ile kontrol edebilirsiniz fakat kapasitesini ölçemezsiniz.
uF değerlerinde olanları dediğiniz gibi pille şarz ederek şarzden çıakrdıktan sonra avometre ile kond uçlarındaki voltajı ölçerek şarz deşarz oluyor mu diye kontrol edebilmekle beraber kapasitesini ölçemezsiniz. Değerini kaybetmiş mi anlayamazsın.

Bu nedenlerle kapasitemetre ile ölçmekte fayda var.

ne çok bilmişim ne de çok ustayım, sadece ustalara saygılıyım. bak ben 47 yaşından sonra Elektronik kart tamircisi olmuşum. şu an da aktif emekliyim. hani siz naçinaze beni sinirli görüyorsanız eyvallah. ama bazı gerçekler vardır değişmez, yani ben olur desem de olmaz. kondastör benim bildiğim sadece kapasitörmetre ile ölçülür. eğer başka yolu varsa lütfen ustalarım bana öğretsin. cehaletimden dolayı affola.

Hocam çok teşekkür ederim. Güzel bilgiler verdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…