Kondansatör deşarj süresi kısaltma

Katılım
26 Mar 2021
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
27
Arkadaşlar merhaba. Hali hazırda yapmakta olduğum bitirme projemde 45000uf 220v kondansatör üzerinde depoladığım yükü bir şok bobini üzerinden boşaltacağım. Kondansatörleri, 220v Şebeke gerilimini köprü diyodla doğrultultup bir akkor flamanlı lamba üzerinden şarj ediyorum. Ancak şarj süresi çok uzun bu değeri kısltmam için bir önerisi olan varmıdır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Şimdiye kadar patlamadıysa çok şanslısınız.

Doğru şekli en az 450 voltluk kapasitör kullanmanız gerekli.

Şarj için kontrollü doğrultucu devresi kurmalısınız. tristörlerle yapılabilir. iyi araştırmanız lazım.
 
biz yüksek kapasiteli kondastörlerin sağlamlık testini 220 ac ye diyot bağlayıp enerji verirdik sonra da araya seri lambasıyla boşalmasını seyrederdik, tek seferlik kullanımda sıkıntı olmaz derdi usta. ama 220 verdiklerimizin en küçüğü 330 volttan başlayıp 450 volta kadar olanlardı. sanırım arkadaşımızı ilahlar koruyor.
 
220ohm 100w 2 adet alüminyum direnç alıp paralel yap. Lamba yerine tak. 15 saniyede doldurursun
500w çubuk halojen ampul de işini hizlandirir
 
220ohm 100w 2 adet alüminyum direnç alıp paralel yap. Lamba yerine tak. 15 saniyede doldurursun
500w çubuk halojen ampul de işini hizlandirir
Teşekkür ederim. Kondansatörlere zarar verme ihtimali varmıdır peki bu yöntemin. Birde kondansatörler üzerindeki yükü yaklaşık 15ohm luk bir bobin üzerinden deşarj edeceğim bobin üzerinden geçecek akıma göre tristör seçimi yapacağım.Kaç amperlik bir tristör kullanmamı tavsiye edersiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…