Merhaba, Haldun bey. Bu adaptörün teknik özelikler kısmında bluetooth’lu adaptörün preamfili özelliğinden hiç bahsedilmemiş, sadece 3.5 mm.’lik gitar jakı son ucunun (Gitardaki mikrofon adaptöründeki jak çıkışına bağlı olan bu kablonun başından gelen) bu adaptöre girdikten sonra adaptörün transmitter (Ses sinyalini alıp bluetooth üzerine modüle edip alıcı amfiye) yani dönüştürüp karşıya gönderebilme (10 mt.lik menzilde) özelliğinden bahsedilmiş.
Alıcı gitar amfisinde girişten sonra pre-amfi ve amfi kat olarak eğer birlikte yer alıyorlarsa bu sizin için büyük sorun olmaz aslında. Preamfi yer almıyorsa blutooth’lu bluetooth’lu bir preamfili alıcı çıkışından bu amfiye sonra verilmesi daha uygun olur. Çünkü adaptöre mikrofondan gelen bu ses girişi, zannederim ki sadece gitar sinyal sesi çıkışlı, yani preamfisiz giriş şeklinde olmalıdır. Adaptör özelliklerinde böyle bir durum olsaydı açıkça bu belirtilirdi diye düşünüyorum, çünkü sadece 3.5 mm.lik jaklı gitar sesi şeklinde sade bir tanımı vardır.
Bir de bluetooth alıcı ve verici cihazların eşleştirilmesi yani vericiyi alıcının tanıması şartı da vardır, ayni otomobil bluetooth’lu radyo ile ceplerin eşleştrilmesinde olduğu gibi. Ama sanırım gitar amfisinin uzaktan kumandası ile bu eşleştirmeyi yapabilirsiniz şeklinde de düşünüyorum. Ancak belki bu yeni sistemi (Eski kablosuz mikrofon sistemleri sadece bluetooth’suzdu, ancak RF’lı bu kablosuz iletişim, mikrofonla alıcı amfi arasında kuruluyordu, bunu iyi bilirsiniz. İşte çok eski yıllarda kullanılan kablosuz mikrofonlu iletişimde tam preamfisiz ise bu yeni sistemin bunun aynisi veya çok benzer yapıda olabileceğini tahmin ediyorum) Bunu bizzat kullanan daha deneyimli üyeler, geçen zaman içinde yazı yazıp bir görüş de belirtebilirler. Ayrıca kondansatör (Elektret türü) mikrofonlar kendi içlerinden ön kuvvetlendirmelidir, yani en az 1-2 mosfet çıkışıyla ac çıkış sinyalini çıkıştaki bağlantı jakıyla indirekt bağlantılıdırlar diye biliyorum. Kolay gelsin.