kondansatörlerin deşarj olayı


Sayın mesutelb ,
Fiyatlar %100 artıyor demişsiniz. Bu aralar kontaktör sıkıntım olduğu için soruyorum. Bu kontaktörlerin tek farkı , üzerindeki deşarj dirençleri ve bu dirençleri devreye sokan kontak takımı değil mi? Yani kontaktör kısmı , firmaların standart kontaktörleri olmuyor mu? Ve o dirençli kontak takımı , o kadar pahalı bir şey mi?
 
işi bilen arkadaşlar teşekkür ediyim önce sonrada üçkagıt nerde onu izah ediyim

şimdi 12,5Kvar Kompanze kontaktörü liste fiyatı 106tl (Siemens)

12,5Kvar kondanstör hepimizin bildigi gibi 18-19 amper çeker.

19x1,5=28,5 amper buda 32amper normal kontaktör seçicez demektir

peki 32amper normal kontaktör kaç para liste fiyatı 114tl

normal kontaktör pahalı duruyor haliyle ucuz olan kompanze kontaktörü

12,5 kvar kompanze kontaktörüne 12,5kvar kondanstör bağlarsanız calışcağı

en fazla 3-4 ay çünkü 9amper kontaktör var altında

daha önce yazdıgım mesajı ilave ettim

unutmayalımki daha 3-5 yıllık mevzu komp. kontaktörleri teknoloji gelişiyor amenna bizde peşinden koşuyoz yetişebildiğimiz kadar başımdan geçen bir olay aktarıyım...

12,5kvar komp. kontaktörüne 10kvar kondanstörü bagladık servise aldık aradan 4-5ay geçti kontrolde bir baktık yapışmış bende röle ayarlarından zamanları kontrol ettim alma zamanı 12sn bırakma zamanı12 deşarj zamanı 14sn bu kadar kısa sürede nasıl yapışır diye komp.kontaktörünü ameliyat etmeye başladım sonra komp. kontaktörünün üstündeki blogu cıkarttım bir baktım 9amper kontaktör cıktı altından şimdi 10kvar kondanstör 14,5 amper alır devreden 9amper nerde 14,5 amper nerde ya 12,5kvar kondanstör baglasaydım herhalde 3ay sonra mefta olurdu heralde
şimdi normal kontaktör kullansaydım ben 10kvar için 14,5*1,5=22amper yani 11kw kontaktör kullancaktım. komp.kontaktörü ucuz normal kontaktör pahalı üçkagıt burda işte.........şimdi herkez komp.kontaktörlerinin üst blogunu cıkartsın altına baksın kaç ampermiş ..... saygılar...

kontrolde 9a. olan markalar t.mekanik/siemens/möller (bunlara max:7,5Kvar baglı şu an tık yok )
 
Son düzenleme:
kompanzasyon kontaktörü faydalı illaki ama gücüne göre seçmesseniz oda belli bir süre sonra deşarj dirençleri patlıyor ama normal kontaktörde kullansanız bişey olmaz ama noraml çekilen akımın üzerinde bir kontaktör seçmeniz lazım yoksa akşam takarsınız sabah bir bakarsınızki kontaktör yapışık kalmış buda kaçnılmaz ceza demektir
 
ilk sorum sn m-usta-fa 'ya şu normal kontaktörlere takılan dirençli kontak bloğu(kontak takımı) nasıl birşeymiş nasıl çalışırmış? 25 senedir görmediğim duymadığım bir ürünü öğrenme şansım olacak sayenizde. Basit deşarj ünitesinden bahsediyorsanız o kondansatörü deşarj etmek içindir devreye girdiği andaki akımı sınırlama özelliği yoktur.
ikinci sorum sn ekrem.kolu 'ya açıp bakın 9A göreceksiniz dediğiniz markalar neler onları öğrenmek istiyorum.
Son olarak; kompanzasyon kontaktörleri piyasaya çıktığından beri kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadığımı belirtmek isterim. Ürünlerini beğenmediğim federal kompanzasyon kontaktöründe dahi sorun yaşamadım. Kompanzasyon kontaktörüyle sorun yaşayanların sistem dizaynlarında,ürün seçiminde hatalı davrandıklarına inanıyorum. Netice itibariyle duyduklarıma değil yaşadıklarıma inanıyorum. Saygılar...
 
listedeki saçmalıga bakın 12,5kvar-25kvar-50kvar siz ne anlarsınız

12,5kvara kadar bunu kullanın 25kvara kadar bunu 50kvara kadar bunu dimi??

ama kazın ayağı öyle degil 12,5kvar kondanstörün varsa 25kvar kontaktör alcan

ozaman dogru seçim yapmış oluruz ama fiyat kazık umarım anlatabilmişimdir.
 
Sn Ekrem.kolu
Bir ürünün ekonomik yada pahalı oluşu ömrüyle alakalıdır bunuda unutmayalım.
Bir kompanzasyon sisteminde aynı güçte 2 grubun birine kazık dediğiniz (bir üst değerdeki ürünü) birde fiyatı uygun dediğiniz normal kontaktörü takın ve gözlemeye başlayın bakalım seneler geçtikçe hagisi daha ekonomik olacak.
Duracell ile diğer pillerin konu edildiği reklam aklıma geldi birden
 

iyi günler ,
sizin mesajınızın bir altında, bu mesajın bir üstünde arkadaşımız resimlerini koymuş.Dirençli kontak bloğu dediğim şey , kontaktörün , yedek kontak takılan kısmında olan parça, üzerinde de bobin haline getirilmiş kablolar var.O kablolar da direnç oluyor.telemecanique LC1 d.k ürününde kablonun her biri 2 ohm civarında , biri kontağın girişinde, birisi çıkışında olduğundan , kontaktör çektiğinde seri bağlı iki direnç oluyorlar ve yaklaşık olarak 4 ohm direnci oluyor.Bunlar kontaktör ana kontaktörleri devreyi kapatmadan önce devreyi kapatıyor ve kondansatörlere ilk gerilim bu dirençler üzerinden veriliyor.Motorlara uygulanan yol verme direnci mantığı gibi.Sonra ana kontaklar yapışıyor ve, akım artık direnci düşük olan ana kontaklardan geçmeyi tercih ediyor. Yine kontaktörün bırakması esnasında , önce ana kontaklar devreyi açıyor , bu esnada kondansatörler bu dirençler üzerinden akım çekiyor , ve daha sonra da bu kontaklar da devreden çıkıyor.Bu şekilde kontaktör kontakları , açma ve kapama arklarından, daha az zarar görüyorlar.
Bu konu hakkında benim bildiğim bundan ibaret.Basit deşarj ünitesi nedir , ben onu bilmiyorum. Bizim tesisimizde ,reaktörler var ve deşarj bobinini gerek duymuyoruz.Zaten malumunuz kondansatörlerde de, deşarj dirençleri var.
 
Benzeşse de pil muhabbeti ile zıt durum söz konusu Ekrem beyin dediğine göre.

Pilde fiyat pahalı ama daha uzun ömürlü. Ekrem bey diyor ki, "bunlarda fiyat daha ucuz ama ömrü kısa"

Hem bir üst grup ürünü kullanacaksak bu tanımlamaların ne anlamı var? 12,5 kVAR kondansatör için 25 kVAR sınır değeri konmuş kontakkörü sadece sorun olmasın, uzun ömürlü olsun diye kullanacaksak diğer uygulamalarda da TF50 yerine TF52 kullanalım. Sigorta atmasın, işletme kesintiye uğramasın diye üst değerde sigorta kullanalım. Bence mantıklı da değil, pratik de...

Ayrıca aynı akım taşıma kapasitesine sahip iki üründen, üzerinde direnç vb. ilave elemanları olan özel ürün neden diğerinden daha ucuz olur?

Ortada bir tuhaflık var ama
 
Sn m-usta-fa şu bahsettiğiniz telemecanique kontaktörü çok merak ettim araştırdım ama normal kontaktör olarak gösteriyor, bu ürünün detaylarını verirseniz memnun olurum. Kompanzasyon kontakörü dışında söylediğiniz şekilde çalışan bir kontaktör gerçekten görmedim+duymadım !

Sn electrica
Reklam filmi ile verdiğim örnek cuk oturuyor. Diyorumki kazık diye bahsedilen bir üst değerdeki (hadi dediğiniz gibi olsun)kompanzasyon kontaktörü ile yine yapışmaması için seçtiğiniz üst amperajda normal kontaktörü(Güya ekonomik olanı) aynı kondansatör gücünde 2 gruba uygulayın neticeyide burada paylaşın hep beraber görelim diyorum.
Kazık denilen ürün seneler geçtikçe sorun yaratmazken(yani Duracell pil pahalı ama uzun ömürlü).
Ekonomik olsun diye üst amperajlarda takdığınız normal kontaktörü bir zaman periyodunda acaba kaç kez değiştirmek zorunda kalacaksınız (Yani Ucuz pil kısa ömür sürekli çöpe atılan yada ana kontakları değiştirilmek zorunda kalan ürün)
Bu gayet net ve basit, örnek güzel kafa karıştıracak bir durum yok.Olay apaçık ortada.
 

Kompanzasyon kontaktörü dışında mı??? zaten kompanzasyon kontaktöründen bahsediyoruz. Kompanzasyon kontaktörünü , kompanzasyon kontaktörü yapan şey , zaten bu değil midir? Ben de zaten bunu soruyorum.Bu kompanzasyon kontaktörlerinin tek farkı üstündeki ön direnç kısmı değil mi diye , sormuştum.siz neye karşısınız anlayamadım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…