KONFİGRASYON OLMUYOR

ramonn

Üye
Katılım
23 Ara 2009
Mesajlar
173
Puanları
1
Yaş
35
arkdaşlar merhaba 16f676 ile bişey denemek istiyorum fakat analog girişleri olduğu için sorun yaşıyorum. çıkışları dijital olarak ayarlayıp porta da %10101010 biligisini görmek istiyorum(deneme amaçlı). ANSEL adlı regsterin bu işi yaptığını sanıyorum ama denemelerim sonuç vermedi. Konfigrasyon ayarlarının ne olacağı konusunda fikri olan var mı?
 
Porta pinlerini dijital giriş-çıkış olarak kullanmak için söylediğiniz gibi ANSEL yazmacına "0" . CMCON yazmacına "5" sayısı yüklenmeli.Fakat amaçladığınız çıkışı sağlamak tam olarak mümkün değil, porta.3 sadece giriş olarak kullanılabilir, bunun için de mclr disable olarak konfigüre edilmeli.
 
Dediğiniz bu ise ;
Kod:
ANSEL=%00000000
CMCON=%00000101

TRISC=%00000
BASLA
PORTC=%01010
GOTO BASLA
 END

maalesef olmadı. bi yanlışlık var mı yazdıklarımda?
 
Kod ok, fakat ilk mesajda porta demiştiniz, şimdi portc'den çıkış vermeye yönelik yazmışsınız.
Bu kod çalışmıyorsa pic arızalı olabilir.
Konfigürasyonda mclre bitini ya 0 yapın, ya da mclr girişini dirençle vdd'ye çekin, çalışmama sebebi bu da olabilir.
 

amacım sadece deneme yapmaktı. porta ve portc fark etmiyordu. portta nın 3 biti sadece giriş olarak kullanılıyormuş o yüzden portc yazdım. Çok ilginçtir ben dada simülasyon aşamasındayım. proteus ta çalışmıyordu devre. diğer PIC lerde MCLR ucu boş olunca sorun çıkmıyor! Ama 676 da boş bırakınca çalışmadı PULL UP direnci ile çözdüm sorunu. Teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…